Záhorácky závitok - bôčik, krkovička a kyslá kapusta

Vytisknout recept

Toto  je recept mojej maminky a je u nás veľmi obľúbený 🙂

 
Na plátky nakrájaný bôčik a krkovičku vyklepeme, osolíme a potrieme cesnakom. 
Na bôčik poločíme vyklepanú krkovičku a na ňu ukladáme kyslú kapustu udusenú s cibuľou a slaninkou.
Zrolujeme a na tesno poukladáme na vymastený pekáč a poprášime sladkou mletou paprikou (ak nám zostane kyslá kapusta, dáme ju na spodok pekáča a až potom poukladáme závitky).
Podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi hodinu na 170°C. 
Podávame s varenými zemiakmi.
 
Prajem Vám dobrú chuť!

400g - bravčová krkovička
400g - bravčový bôčik vykostený
2ks - cibuľa
600g - kapusta kvasená
ks - soľ
ks - mleté čierne korenie
ks - cesnak
podľa chutiks - rasca
ks - mletá červená paprika sladká
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account