Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 12. 6. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
1 řez vysokého bio roštěnce cca 3 cm vysoký
1,3 kg
Vločková sůl
Lilek
1 ks
Červená paprika
3 ks
Menší červená cibule
3 ks
Propláchnuté kapary
Sůl
Třený česnek
1 stroužek
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 lžička

Vysoký roštěnec/chuletón, Escalivada, lilek, papriky a cibule s kapary

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 12. 6. 2019
Líbí se mi
Vysoký roštěnec/chuletón, Escalivada, lilek, papriky a cibule s kapary
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
1 řez vysokého bio roštěnce cca 3 cm vysoký
1,3 kg
Vločková sůl
Lilek
1 ks
Červená paprika
3 ks
Menší červená cibule
3 ks
Propláchnuté kapary
Sůl
Třený česnek
1 stroužek
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 lžička

Vysoký roštěnec/chuletón, Escalivada, lilek, papriky a cibule s kapary

Postup přípravy:

1) Chuletón několik hodin před grilováním vyndáme z chladničky, aby dosáhl pokojové teploty.

 

2) Escalivadu si nachystáme při rozpalování grilu, kdy je vyšší plamen, který se na nic jiného nehodí.

 

3) Opečeme ze všech stran lilek, papriky a cibule, až slupka zčerná a zuhelnatí. Jakmile lilek a cibule změknou, sundáme je z grilu a necháme vychladnout.

 

4) Vychladlou zeleninu oloupeme (zásadně neoplachujeme) a zbytky zuhelnatělých slupek očistíme papírovým ručníkem. Oloupaný lilek, papriky a cibule nakrájíme na proužky. Osolíme, posypeme propláchnutými a nasekanými kapary a pokropíme olivovým olejem.

 

5) Na patřičně odhořelém dřevěném uhlí (pokrytém tenkou bílou vrstvou popela) zprudka ogrilujeme řez vysokého bio roštěnce. Jakmile ho položíme na gril, velkoryse ho posypeme vločkovou solí. Po dvou minutách řez otočíme a další dvě minuty grilujeme z druhé strany a sundáme z grilu.

 

6) Necháme krátce odpočinout, nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s Escalivadou.

 

Přeju dobrou chuť! 

 

Chuletón je vzhledem ke své ceně a kvalitě zlatým hřebem grilování. Pokud dobře rozložíme menu, neměli bychom podávat víc jak 200g masa na osobu, mělo by tady jít především o kvalitu, ne o množství. Escalivada chutná skvěle i studená, podávaná na topince nebo jako součást salátu,“ doplňuje Hugo Hromas.

 

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
1 řez vysokého bio roštěnce cca 3 cm vysoký
1,3 kg
Vločková sůl
Lilek
1 ks
Červená paprika
3 ks
Menší červená cibule
3 ks
Propláchnuté kapary
Sůl
Třený česnek
1 stroužek
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 11. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 17. 4. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 9. 1. 2020

vypadá to nádherně

Odpovědět
avatar
Monika Čejdíková 18. 10. 2019

To vypada pritazlive

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 158
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.