Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 12. 6. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
1 řez vysokého bio roštěnce cca 3 cm vysoký
1,3 kg
Vločková sůl
Lilek
1 ks
Červená paprika
3 ks
Menší červená cibule
3 ks
Propláchnuté kapary
Sůl
Třený česnek
1 stroužek
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 lžička

Vysoký roštěnec/chuletón, Escalivada, lilek, papriky a cibule s kapary

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 12. 6. 2019
Líbí se mi
Vysoký roštěnec/chuletón, Escalivada, lilek, papriky a cibule s kapary
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
1 řez vysokého bio roštěnce cca 3 cm vysoký
1,3 kg
Vločková sůl
Lilek
1 ks
Červená paprika
3 ks
Menší červená cibule
3 ks
Propláchnuté kapary
Sůl
Třený česnek
1 stroužek
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 lžička

Vysoký roštěnec/chuletón, Escalivada, lilek, papriky a cibule s kapary

Postup přípravy:

1) Chuletón několik hodin před grilováním vyndáme z chladničky, aby dosáhl pokojové teploty.

 

2) Escalivadu si nachystáme při rozpalování grilu, kdy je vyšší plamen, který se na nic jiného nehodí.

 

3) Opečeme ze všech stran lilek, papriky a cibule, až slupka zčerná a zuhelnatí. Jakmile lilek a cibule změknou, sundáme je z grilu a necháme vychladnout.

 

4) Vychladlou zeleninu oloupeme (zásadně neoplachujeme) a zbytky zuhelnatělých slupek očistíme papírovým ručníkem. Oloupaný lilek, papriky a cibule nakrájíme na proužky. Osolíme, posypeme propláchnutými a nasekanými kapary a pokropíme olivovým olejem.

 

5) Na patřičně odhořelém dřevěném uhlí (pokrytém tenkou bílou vrstvou popela) zprudka ogrilujeme řez vysokého bio roštěnce. Jakmile ho položíme na gril, velkoryse ho posypeme vločkovou solí. Po dvou minutách řez otočíme a další dvě minuty grilujeme z druhé strany a sundáme z grilu.

 

6) Necháme krátce odpočinout, nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s Escalivadou.

 

Přeju dobrou chuť! 

 

Chuletón je vzhledem ke své ceně a kvalitě zlatým hřebem grilování. Pokud dobře rozložíme menu, neměli bychom podávat víc jak 200g masa na osobu, mělo by tady jít především o kvalitu, ne o množství. Escalivada chutná skvěle i studená, podávaná na topince nebo jako součást salátu,“ doplňuje Hugo Hromas.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 25. 7. 2019

To si uděláme na slavnostní večeři

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 5. 7. 2019

krása

Odpovědět
Lucie89
Lucie89 2. 7. 2019

dala bych si

Odpovědět
beata0063
beata0063 1. 7. 2019

krásna prezentácia jedla ! a určite aj veľmi chutného

Odpovědět
lemur
lemur 30. 6. 2019

Velká dobrota.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 010
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.