
Každý doma peče kuře,nebo stehna... recept přidávám jen pro styl ,jakým se to připravuje.. Poradila mi to kamarádka a dnes jsem prvně vyzkoušela.Dlouho jsem bojovala s tím,že jsem chtěla opravdu křupavou kůžičku a nebylo to ono... dnes jsem se přesvědčila,že to lze i doma v troubě..
K postupu- Základem je naříznout kůžičku a nacpat pod ní máslo- nebojte se toho a nešetřete.. pěkně si prstem uvolněte kůži od masa a cpěte ,co se tam vejde (je nafoceno)
Stehýnka okořeňte podle zvyku,jak to máte rádi.. já dávám pokaždé něco jiného.. někdy potírám marinádou (chilli,olej,česnek- někdy přidám i med) jindy prostě posypu kořením- grilovací , sušený česnek,drcený kmín,pepř,sůl
Okořeněná stehýnka položte na rošt v troubě.. na dno trouby vložte pekáček s vodou (foto)
Pečte 60-80 minut ( ze začátku jsem dala vyšší stupně 200°C a pak jsem pomalinku dopékala)
Po upečení pekáček s vodou a okapanou šťávou slijeme do hrnce- hrnec rozehřejeme a šťávu zredukujeme - vaříme,dokud se neodpaří voda a nzůstane šťáva (výpek ) malink omůžete ještě výpek dosolit a použít na brambory
Kamaráda tak peče celé kuře- jednou to také vyzkouším Kůžička byla opravdu křupavá
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
vyskusam
Zaujímavý recept
super
vyzkouším
Také jsme už zkouseli