Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Líbí se mi
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Květák - nepředvařujeme!
1 ks
Cuketa
1 ks
Vejce
2 ks
Celozrnná mouka hladká
3 lžíce
Strouhanka
4 lžíce
Mléko (dle konzistence) cca
100 ml
Sůl
1 lžička
Rajčata
2 ks
Stonek jarní cibulky
1 ks
Petrželová nať
hrstka ks
Jogurt bílý
2 lžíce
Sůl a pepř
1 špetka

Vynikající oběd bez tuku! Obalovaný květák a cuketa v celozrnném těstíčku.

Líbí se mi
Vynikající oběd bez tuku! Obalovaný květák a cuketa v celozrnném těstíčku.
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Květák - nepředvařujeme!
1 ks
Cuketa
1 ks
Vejce
2 ks
Celozrnná mouka hladká
3 lžíce
Strouhanka
4 lžíce
Mléko (dle konzistence) cca
100 ml
Sůl
1 lžička
Rajčata
2 ks
Stonek jarní cibulky
1 ks
Petrželová nať
hrstka ks
Jogurt bílý
2 lžíce
Sůl a pepř
1 špetka

Vynikající oběd bez tuku! Obalovaný květák a cuketa v celozrnném těstíčku.

Vím, že ten náš taťka by si rád dal obalovaný květák, má ho rád, ale představa koupele květáku v rozpáleném oleji se nelíbila mému zvýšenému cholesterolu, ani mému zažívání. Tak jsem si ověřila na internetu, že v troubě je také vynikající. Navíc, někoho květák může nadýmat, proto jsem měla ještě trošku cukety, a rozhodla se využít i tu. Cuketa byla určená především mému malému strávníkovi a květák hlavně našemu tatínkovi. Navíc jsem dlouho neexperimentovala, takže kouzlení pro zdravější variantu mohlo začít. Nahradila jsem především bílou mouku, moukou celozrnnou a místo klasického trojobalu jsem vytvořila těstíčko. Cuketa i květák, měli opravdu křupavou kůrčičku. Navíc, aby pokrm nebyl příliš suchý, vytvořila jsem si z jogurtu a rajčat dip, který dodal opravdu libou chuť, celému pokrmu. A zde je můj recept, jak na to.-)

Na těstíčko:
2 vejce
3lžíce celozrnné mouky
4 lžíce strouhanky
Mléko
Sůl a pepř

 

Dip:
2 vetší rajské jablka
1 jarní cibulka (stačí stonek – zelená část)
2 PL (polévkové lžíce) bílého jogurtu
Hrst petrželové natě
Sůl a pepř

Postup:
Nejprve si připravíme těstíčko. Do misky si dáme vejce, mouku a strouhanku, sůl a vznikne nám taková hustší směs a přiléváme mléko tak, aby směs zůstala mírně hustá (nesmí kapat), prostě když namočíme květákovou hlavičku, bude těstíčko držet a nezkape. Květák si očistíme od spodních listů a vytvoříme větší růžičky, které máčíme do těstíčka a poté rovnou klademe na plech vyložený pečicím papírem. To samé uděláme i s cuketou, kterou jsem si nakrájela na širší kolečka a taktéž obalila v těstíčku a dala na plech. Troubu si předehřejeme na 180°C a dáme péct na rovných 50minut. Když bude dokonce pečen cca 30 minut. Dáme si vařit i brambory jako přílohu. Nyní je čas si připravit jednoduchý dip, aby nebyl pokrm suchý. Kdo může, dá si majonézu či tatarku, o čemž si já mohu nechat zdát.-D Nejprve si na dip nasekáme najemno petrželovou nať. Poté na opravdu jemné kostičky rajče, přidáme na kolečka krájený stonek jarní cibulky, osolíme a opepříme a přidáme bílý jogurt. Hotovo a můžeme podávat.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

super recept

Odpovědět
beata0063
beata0063 14. 7. 2018

výborná zdravá verzia

Odpovědět
Glady
Glady 2. 9. 2016

výborné

Odpovědět
sipeji
sipeji 1. 9. 2016

ideální letní oběd

Odpovědět
Tenderka
Tenderka 28. 8. 2016

mnam, to vyskusam tiez sa v poslednej dobe mimcu v brusku nepaci smazena cuketa a karfiol dakujem

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 946
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.