Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 7. 10. 2018
Líbí se mi
15-30 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Vepřový bok na medu a bylinkách

Baculatá
Baculatá
Vloženo 7. 10. 2018
Líbí se mi
Vepřový bok na medu a bylinkách
15-30 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Vepřový bok na medu a bylinkách

Potřebujete:

1 kg vepřového boku

1 hrst čerstvého tymiánu

1 hrst čerstvého rozmarýnu

1 palice česneku

1 lžíce kmínu

2 lžíce medu

sůl

Na salát

2 salátové okurky

sůl

pepř

ocet

2 lžíce cukru

1 stroužek česneku

Postup: 

Nejdříve připravte bylinky na bok. Tymián, rozmarýn a česnek nasekejte na co nejjemněji a vsypte do misky. Přidejte sůl a promíchejte. Směs vmasírujte do celého boku, snažte se co nejdůkladněji, aby všechny chutě prostoupily masem co nejlépe.Bok dejte do pekáčku, pokapejte ho medem a jemně posypte kmínem a nechte chvíli odpočívat. Bok ještě podlijte trochou vody.Troubu předehřejte na 180 stupňů a maso dejte péct zhruba na dvě hodiny, podle toho, jak je velký. Během pečení pustí hodně šťávy, občas jí bůček přelijte.Okurky oloupejte a nastrouhejte tak, jak je máte rádi. V mističce s trochou vody smíchejte ocet, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a cukr, směs vmíchejte k okurkám, promíchejte a případně dochuťte.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Medja
Medja 28. 11. 2018

to masíčko musí být dobrota

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 8. 10. 2018

dělávám žebra na medu, dobrota obrovská

Odpovědět
avatar
Zdeňa Slimáčková 8. 10. 2018

Mňam

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 5. 10. 2018

Vypadá výborně

Odpovědět
lemur
lemur 5. 10. 2018

Dobrota. Vypadá lákavě.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 925
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.