Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 7. 10. 2018
Líbí se mi
15-30 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Vepřový bok na medu a bylinkách

Baculatá
Baculatá
Vloženo 7. 10. 2018
Líbí se mi
Vepřový bok na medu a bylinkách
15-30 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Vepřový bok na medu a bylinkách

Potřebujete:

1 kg vepřového boku

1 hrst čerstvého tymiánu

1 hrst čerstvého rozmarýnu

1 palice česneku

1 lžíce kmínu

2 lžíce medu

sůl

Na salát

2 salátové okurky

sůl

pepř

ocet

2 lžíce cukru

1 stroužek česneku

Postup: 

Nejdříve připravte bylinky na bok. Tymián, rozmarýn a česnek nasekejte na co nejjemněji a vsypte do misky. Přidejte sůl a promíchejte. Směs vmasírujte do celého boku, snažte se co nejdůkladněji, aby všechny chutě prostoupily masem co nejlépe.Bok dejte do pekáčku, pokapejte ho medem a jemně posypte kmínem a nechte chvíli odpočívat. Bok ještě podlijte trochou vody.Troubu předehřejte na 180 stupňů a maso dejte péct zhruba na dvě hodiny, podle toho, jak je velký. Během pečení pustí hodně šťávy, občas jí bůček přelijte.Okurky oloupejte a nastrouhejte tak, jak je máte rádi. V mističce s trochou vody smíchejte ocet, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a cukr, směs vmíchejte k okurkám, promíchejte a případně dochuťte.

15-30 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Monulka
Monulka 18. 5. 2020

Vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Medja
Medja 28. 11. 2018

to masíčko musí být dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 305
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.