Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

evionka
evionka
Vloženo 28. 10. 2017
Líbí se mi
15 min.
Příprava
90 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
vepřové maso
1 kg
máslo
150 g
rajčatový protlak
50 g
hladká mouka
80 g
celer
30 g
mrkev
30 g
cibule
170 g
sterilované okurky
40 g
zelený hrášek
40 g
smetana
190 ml
mléko
250 g
citrónová šťáva
sůl

Vepřové po bratislavsku

evionka
evionka
Vloženo 28. 10. 2017
Líbí se mi
Vepřové po bratislavsku
15 min.
Příprava
90 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
vepřové maso
1 kg
máslo
150 g
rajčatový protlak
50 g
hladká mouka
80 g
celer
30 g
mrkev
30 g
cibule
170 g
sterilované okurky
40 g
zelený hrášek
40 g
smetana
190 ml
mléko
250 g
citrónová šťáva
sůl

Vepřové po bratislavsku

Vepřové maso nejdříve osolíme. Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nadrobno nakrájíme na kousky. Pak rozpustíme máslo a to maso na něm zprudka opečeme a to z obou stran. Poté maso vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.

Přidáme rajčatový protlak a ten zalijeme trochou teplé vody. Zamícháme a přidáme předem opečené vepřové maso. Dusíme do měkka a občas podléváme vodou.

Až je maso měkké, tak ho vyjmeme a vzniklou šťávu zaprášíme hladkou moukou. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme asi půl hodiny.

Dále přidáme mléko, smetanu, citrónovou šťávu, to vše dobře rozmícháme a dále povaříme.

Vzniklou omáčku propasírujeme. Pak přidáme zelený hrášek a sterilované okurky, které si předem také nakrájíme na malé kousky. Dále povaříme.

Omáčka je hotova. Zbývá již jenom upečené maso nakrájet na plátky a přelít omáčkou.

Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

15 min.
Příprava
90 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
vepřové maso
1 kg
máslo
150 g
rajčatový protlak
50 g
hladká mouka
80 g
celer
30 g
mrkev
30 g
cibule
170 g
sterilované okurky
40 g
zelený hrášek
40 g
smetana
190 ml
mléko
250 g
citrónová šťáva
sůl

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 3. 9. 2019

Velmi dobra klasika

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

robievam

Odpovědět
Glady
Glady 30. 10. 2017

dělávám

Odpovědět
lemur
lemur 30. 10. 2017

Také někdy dělám, je to moc dobré.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 28. 10. 2017

přijde mi to povědomé, už jsem to někdy určitě jedla

Odpovědět
evionka
evionka 28. 10. 2017

já to dělala poprvé, ale chutná to jako svíčková

hudlenka
hudlenka 28. 10. 2017

hmmm, možná někdy vyzkouším, ale když ten můj chlap nechce jíst vepřové

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 845
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.