Vepřové plátky s rýží a zeleninovou oblohou

Vytisknout recept
Nejprve dáme uvařit rýži dle návodu na krabici, jak kdo je zvyklý. Mezi tím než se nám rýže uvaří cca 17 minut připrávíme plátky masa.
Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na lžíci rozpáleného oleje na pánvi (jen necháme plátky zatáhnout). Poté maso odložíme na talířek . Na pánev přidáme lžíci oleje a osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme zpět vepřové plátky, zalijeme hrnkem vody a přidáme Silný masový bujón a dusíme cca 15 minut, lehce zahustíme 1 lžičkou hladké mouky rozkvedlané v 1/3 hrnku studené vody, necháme mouku převařit a poté plátky odstavíme.
Na talíř dáme zeleninovou oblohu tj. salát polníček s rukolou, zelí na nudličky a rajče. Potom uděláme z rýže kopečky a přidáme plátek masa se šťávou. Na rýži položíme kroužky z jarní cibulky.
Dobrou chuť!;-)
 
 
4ks - Vepřové plátky (pečeně nebo kotleta)
1ks - Cibule střední velikost
1špetka - Sůl
1špetka - Pepř
1ks - Silný masový bujón
1hrnek - Voda na vepřové plátky
4hrst - Směs salát polníček s rukolou
4hrst - Zelí bílé nakrájené na nudličky
4ks - Rajče na ozdobu
8ks - Nať z jarní cibulky - kroužky na ozdobu
2ks - Rýže v sáčku
2lžíce - Olej
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account