Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 30. 11. 2019
Líbí se mi
20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
kapusta
1/2 ks
vepřová kýta nebo plec
1/2 kg
cibule
1 ks
koření - sůl, pepř, kmín
vývar nebo voda

Vepřové maso v kapustě

hudlenka
hudlenka
Vloženo 30. 11. 2019
Líbí se mi
Vepřové maso v kapustě
20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
kapusta
1/2 ks
vepřová kýta nebo plec
1/2 kg
cibule
1 ks
koření - sůl, pepř, kmín
vývar nebo voda

Vepřové maso v kapustě

Kdo čtete mé příspěvky víte, že jsem tuhle dělala kapustovou polévku.

 

Zbyla mi půlka hlávky kapusty, a tak jsem ji dneska zpracovala zase podle naší maminky. Zde máte recept.

 

Maso v kapustě: 

500 g vepřové kýty nebo plece

1/2 kapusty

sůl, pepř, kmín drcený

vývar

Maso si umyjeme a pokrájíme na kostky, kapustu do větší mísy na proužky, košťály rozdáme v rodině, jsou prý zdravé /říkala moje maminka, že je v nich hodně vitamínů/, cibuli na jemno.

 

Já vařím hodně v tlakovém hrnci /papíňák/, tak zde jsou minuty na vaření v něm.

Do hrnce dáme trochu oleje (sádlo) a na tom necháme zesklovatět cibulku. Já osobně jsem kdysi přišla na to, že když se cibulka hned trochu osolí, nespálí se. Takže osolíme cibulku, po chvíli přidáme maso a necháme ho zprudka opéci, mícháme.

Nakonec přidáme pokrájenou kapustu, znovu promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou. Ne moc, jen aby se mělo maso v čem dusit. Neděláme polévku!

Pozor na to, že v papíňáku nesmíte mít více surovin než do dvou třetin hrnce. S tlakovým hrncem pracuji již asi 40 let, ale toto jsem nikdy neporušila. 

Vše osolíme, trochu opepříme, přidáme mletý kmín a papíňák uzavřeme. Budíček (minutku) jsem si nastavila na 20 minut, ale to je maximum. Dneska jsme to měli hodně měkké, na mě až zbytečně moc. Poté necháme hrnec odvzdušnit, otevřeme a ochutnáme. Podle potřeby dochutíme a můžeme zahustit trochou jíšky.

 

Podáváme s vařeným bramborem.

 

 

P.s. pokud nepoužíváte tlakový hrnec, jistě to lze udělat i v běžném, jen delší dobu... v tomto případě bych kapustu přidala až trochu déle, až bude maso asi na polovinu měkké.

Dobrou chuť Vám přeje Hudlenka

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
kapusta
1/2 ks
vepřová kýta nebo plec
1/2 kg
cibule
1 ks
koření - sůl, pepř, kmín
vývar nebo voda

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 2. 12. 2019

To vypadá na skvělý oběd

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 2. 12. 2019

dneska jsme to dojedli...každý den to bylo o chlup chutnější

lemur
lemur 1. 12. 2019

Vyzkouším.

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 30. 11. 2019

Vypadá to skvěle, jen škoda, že nemám doma papiňák

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 30. 11. 2019

Lucko, dá se to uvařit i v kastrolu, jen to trvá déle...

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 532
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.