Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
35 min.
Příprava
. min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vepřové kotlety
4 ks
kuřecí vývar
200 ml
dijonská hořčice
1 lžíce
hrušky
3 ks
červená cibule
1 ks
čerstvý rozmarýn
1 špetka
čerstvá šalvěj
1 špetka
kmín
1 lžíce
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Vepřové kotlety na hruškách

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
Vepřové kotlety na hruškách
35 min.
Příprava
. min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vepřové kotlety
4 ks
kuřecí vývar
200 ml
dijonská hořčice
1 lžíce
hrušky
3 ks
červená cibule
1 ks
čerstvý rozmarýn
1 špetka
čerstvá šalvěj
1 špetka
kmín
1 lžíce
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Vepřové kotlety na hruškách

Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.

Postup:

  1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte
    v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
  2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
  3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
  4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.

TIP! Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všetary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všetarské cibule, červené i žluté, získaly značky kvality Klasa.

35 min.
Příprava
. min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vepřové kotlety
4 ks
kuřecí vývar
200 ml
dijonská hořčice
1 lžíce
hrušky
3 ks
červená cibule
1 ks
čerstvý rozmarýn
1 špetka
čerstvá šalvěj
1 špetka
kmín
1 lžíce
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 26. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

vyzerá to super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 27. 3. 2020

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 089
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.