Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
35 min.
Příprava
. min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vepřové kotlety
4 ks
kuřecí vývar
200 ml
dijonská hořčice
1 lžíce
hrušky
3 ks
červená cibule
1 ks
čerstvý rozmarýn
1 špetka
čerstvá šalvěj
1 špetka
kmín
1 lžíce
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Vepřové kotlety na hruškách

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 1. 11. 2019
Líbí se mi
Vepřové kotlety na hruškách
35 min.
Příprava
. min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vepřové kotlety
4 ks
kuřecí vývar
200 ml
dijonská hořčice
1 lžíce
hrušky
3 ks
červená cibule
1 ks
čerstvý rozmarýn
1 špetka
čerstvá šalvěj
1 špetka
kmín
1 lžíce
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Vepřové kotlety na hruškách

Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.

Postup:

  1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte
    v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
  2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
  3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
  4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.

TIP! Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všetary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všetarské cibule, červené i žluté, získaly značky kvality Klasa.

35 min.
Příprava
. min.
Vaření
4 porce
Ingredience
vepřové kotlety
4 ks
kuřecí vývar
200 ml
dijonská hořčice
1 lžíce
hrušky
3 ks
červená cibule
1 ks
čerstvý rozmarýn
1 špetka
čerstvá šalvěj
1 špetka
kmín
1 lžíce
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 28. 11. 2019

To vypadá naprosto skvěle

Odpovědět
MajkaM
MajkaM 27. 11. 2019

vyzerá skvelo

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 27. 11. 2019

mám ráda kombinace maso a ovoce

Odpovědět
lemur
lemur 27. 11. 2019

Musím vyzkoušet.

Odpovědět
Tamara
Tamara 26. 11. 2019

Zajímavá kombinace.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 533
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.