Vepřová pečeně na houbách se švestkovou náplní

Vytisknout recept
 
 
 

Vepřové maso omyjeme, očistíme a uděláme v něm nožem uprostřed kapsu.

Posypeme kořenící směsí a trochu nasypeme i do kapsy. Do té pak natlačíme několik

sušených švestek. Maso svážeme do válečku a potřeme olejem. Dáme péci na pekáči

do trouby při 180°C asi hodinu. Podléváme trochu vodou a občas otáčíme. Ke konci

přidáme  hříbky, trochu osolíme a pokmínujeme. Necháme dopéci.

 

 

 

Rýži propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Vaříme na mírném

ohni asi 20 minut.

 

 

 

Maso necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Servírujeme s rýží, polité šťávou s

houbami. Můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.

 

 

 

Přeji dobrou chuť !!!

 
 
1000g - vepřová plec bez kosti
200g - hříbky
100g - sušené švestky
1ks - kořenící směs na vepřovou pečeni
3lžíce - rostlinný olej
500g - rýže
8ks - hřebíček
2ks - bobkový list
3lžička - sůl
1lžička - kmín
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account