Vepřová kotleta z mangalice/vinagreta, coleslaw s křenem

Vytisknout recept

Postup:

1) Vepřové bio kotlety několik hodin před grilováním vyndáme z chladničky, aby získaly pokojovou teplotu.
 
2) V misce si smícháme vinagretu: sůl rozpustíme ve vinném octu, přidáme uzenou papriku a pomocí metly vyšleháme s olivovým olejem.
 
3) Nastrouhaná jablka, křen a mrkve spojíme s majonézou, dochutíme solí a citrónovou šťávou.
 
3) Na grilu pomalu opečeme vepřové kotlety dozlatova (nejméně 5 minut z každé strany). Než kotlety sundáme z grilu, potřeme je z obou stran vinagretou a necháme zprudka projít ostrým plamenem na grilu (aby se odpařil ocet).
 
4) Podáváme horké kotlety se salátem coleslaw.
 
„Lahodný tuk z dobře vyzrálé bio mangalice je skutečnou lahůdkou, a tento recept tak bohužel nenajde uplatnění u kotlety z konvenčního bílého prasete, tam je maso ze hřbetu příliš suché,“ říká kuchař Hugo Hromas.

 

Dobrou chuť! *heart*

 
 
 
4ks - Bio vepřové kotlety z mangalice
4lžíce - Extra panenský olivový olej
2lžíce - Červený vinný ocet
1lžíce - Sůl
1lžička - Uzená paprika
4hrst - Čerstvé oregano
2ks - Bio jablko
2ks - Bio mrkev
3lžíce - Strouhaný křen
2lžíce - Majonéza
1ks - Citrón
příprava - 25 min
vaření - 10 min
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VandaR.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account