
Nejprve si vyrobíme křehké těsto, které nám musí chvíli odpočívat. Smícháme sypké suroviny, přidáme máslo, vajíčka a trošku vodu. Řádně prohněteme, uděláme "hroudu", kterou zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice na zhruba půlhodinku odpočinout.
Do hlubší větší mísy si pokrájíme pečivo, zvlhčíme mlékem. Přidáme oba dva druhy masa a veškeré další suroviny. Rukama pořádně prohněteme, ochutíme.
Vajíčka vařená na tvrdo oloupeme.
Sekanou hmotu rozprostřete na obdélník (ideálně na potravinářské folii, pečícím papíru či alobalu), a do jeho středu dejte rozkrojená vejce tak, aby navazovala jedno na druhé. Překryjte je z obou stran hmotou na sekanou a dobře uhlaďte tak, aby v sekané nezůstaly vzduchové bubliny.
Vychlazené těsto pak rozválejte na pomoučené ploše na sílu zhruba 3 až 4 milimetrů, připravenou sekanou položte na střed. Kraje potřete vodou a sekanou do těsta pevně zabalte ze všech stran. Na plech ji dejte spojem dolů a potřete vajíčkem, zbylé těsto použijte na ozdobení. Pečte při 200 °C 20 minut, pak dopékejte při 180 °C dozlatova. (Vnitřní teplota pro zkoušku teploměrem činí 70 °C.)
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
krásné
vypadá moc hezky
super nápad na sekanku!
super
moc hezky to vypadá a určitě i tak chutná