Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kahomar
Kahomar
Vloženo 18. 3. 2021
Líbí se mi
60 min.
Příprava
40-50 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
KŘEHKÉ TĚSTO:
hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
400 g
změklé máslo
200 g
vejce menší celá
2 ks
voda - necelé
1 dcl
špetka cukru, špetka soli
SEKANÁ:
mleté maso vepřové cca
500 g
mleté maso hovězí cca
250 g
střední cibule najemno krájená
1 ks
stroužek česneku
2-3 ks
starší housky, rohlíky či pár plátků veky
2-3 ks
vejce menší celá
2 ks
mléko
1,5 dcl
sůl, pepř, majoránka
vařená vejce
5-7 ks

Velikonoční sekaná s vejcem v křehkém těstě

Kahomar
Kahomar
Vloženo 18. 3. 2021
Líbí se mi
Velikonoční sekaná s vejcem v křehkém těstě
60 min.
Příprava
40-50 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
KŘEHKÉ TĚSTO:
hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
400 g
změklé máslo
200 g
vejce menší celá
2 ks
voda - necelé
1 dcl
špetka cukru, špetka soli
SEKANÁ:
mleté maso vepřové cca
500 g
mleté maso hovězí cca
250 g
střední cibule najemno krájená
1 ks
stroužek česneku
2-3 ks
starší housky, rohlíky či pár plátků veky
2-3 ks
vejce menší celá
2 ks
mléko
1,5 dcl
sůl, pepř, majoránka
vařená vejce
5-7 ks

Velikonoční sekaná s vejcem v křehkém těstě

Nejprve si vyrobíme křehké těsto, které nám musí chvíli odpočívat. Smícháme sypké suroviny, přidáme máslo, vajíčka a trošku vodu. Řádně prohněteme, uděláme "hroudu", kterou zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice na zhruba půlhodinku odpočinout.

Do hlubší větší mísy si pokrájíme pečivo, zvlhčíme mlékem. Přidáme oba dva druhy masa a veškeré další suroviny. Rukama pořádně prohněteme, ochutíme.

Vajíčka vařená na tvrdo oloupeme.

Sekanou hmotu rozprostřete na obdélník (ideálně na potravinářské folii, pečícím papíru či alobalu), a do jeho středu dejte rozkrojená vejce tak, aby navazovala jedno na druhé. Překryjte je z obou stran hmotou na sekanou a dobře uhlaďte tak, aby v sekané nezůstaly vzduchové bubliny.

Vychlazené těsto pak rozválejte na pomoučené ploše na sílu zhruba 3 až 4 milimetrů, připravenou sekanou položte na střed. Kraje potřete vodou a sekanou do těsta pevně zabalte ze všech stran. Na plech ji dejte spojem dolů a potřete vajíčkem, zbylé těsto použijte na ozdobení. Pečte při 200 °C 20 minut, pak dopékejte při 180 °C dozlatova. (Vnitřní teplota pro zkoušku teploměrem činí 70 °C.)

 

60 min.
Příprava
40-50 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
KŘEHKÉ TĚSTO:
hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
400 g
změklé máslo
200 g
vejce menší celá
2 ks
voda - necelé
1 dcl
špetka cukru, špetka soli
SEKANÁ:
mleté maso vepřové cca
500 g
mleté maso hovězí cca
250 g
střední cibule najemno krájená
1 ks
stroužek česneku
2-3 ks
starší housky, rohlíky či pár plátků veky
2-3 ks
vejce menší celá
2 ks
mléko
1,5 dcl
sůl, pepř, majoránka
vařená vejce
5-7 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MikiVod
MikiVod 12. 4. 2021

krásné

Odpovědět
k.eva
k.eva 8. 4. 2021

vypadá moc hezky

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 7. 4. 2021

super nápad na sekanku!

Odpovědět
Li
Li 7. 4. 2021

super

Odpovědět
jitkakytka
jitkakytka 7. 4. 2021

moc hezky to vypadá a určitě i tak chutná

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
96 355
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.