Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

AŠ
Vloženo 25. 3. 2018
Líbí se mi
24 hodin min.
Příprava
60 minut min.
Vaření
8-10 osob porcí
Ingredience
cizrna
500 g
olej
2 lžíce
máslo
150 g
strouhanka z housek
12 ks
vejce
8 ks
sůl
pepř
muškátový oříšek
mladé posekané kopřivy
2 hrnek
pažitka
2 lžíce
zelené petrželky
2 lžíce
libeček
1 lžíce
spařené nahrubo nasekané mandle(možno vynechat)
50 g
silného masového nebo zeleninového vývaru
200 ml

Velikonoční nádivka bezmasá

AŠ
Vloženo 25. 3. 2018
Líbí se mi
Velikonoční nádivka bezmasá
24 hodin min.
Příprava
60 minut min.
Vaření
8-10 osob porcí
Ingredience
cizrna
500 g
olej
2 lžíce
máslo
150 g
strouhanka z housek
12 ks
vejce
8 ks
sůl
pepř
muškátový oříšek
mladé posekané kopřivy
2 hrnek
pažitka
2 lžíce
zelené petrželky
2 lžíce
libeček
1 lžíce
spařené nahrubo nasekané mandle(možno vynechat)
50 g
silného masového nebo zeleninového vývaru
200 ml

Velikonoční nádivka bezmasá

Cizrnu necháme namočenou nejméně 24 hodin, až začíná klíčit, propláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka. 

Strouhanou housku pokapeme masovým nebo zeleninovým vývarem a necháme vsáknout. Máslo utřeme se solí a žloutky do pěny, postupujeme stejně jako u třeného těsta, aby se pěna nesrazila. Uvařenou cizrnu, případně mandle, spolu s nasekanými zelenými bylinkami a ostatním kořením, vmícháme do těsta. Pokud je těsto příliš řídké, zasípáme je strouhankou. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do nádivky. Pečeme ve výmazném, strouhankou vysýpaném pekáči asi hodinu. Teplou nádivku podáváme jako přílohu nebo samostatná se salátem z hořkých bylin. Je dobrá i studená 

 

Recepty na velikonoční nádivky jsou počítány pro 8-10 osob. Aby se nádivka dobře propekla, nebyla mazlavá, nesmí být těsto před přidáním ušlehaného sněhu řídké a vodnaté je třeba počítat s tím, že při míchání sněhu ještě trochu zřídne. Zde je nádivka hotová, poznáme stejně jako u piškotových a třených těst, v píchnutím dřevěné špejle, která musí být po vyjmutí zcela suchá, bez stop vlhkého těsta. 

24 hodin min.
Příprava
60 minut min.
Vaření
8-10 osob porcí
Ingredience
cizrna
500 g
olej
2 lžíce
máslo
150 g
strouhanka z housek
12 ks
vejce
8 ks
sůl
pepř
muškátový oříšek
mladé posekané kopřivy
2 hrnek
pažitka
2 lžíce
zelené petrželky
2 lžíce
libeček
1 lžíce
spařené nahrubo nasekané mandle(možno vynechat)
50 g
silného masového nebo zeleninového vývaru
200 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Monulka
Monulka 16. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 13. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

bezva

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

parádne

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 206
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.