
Vepř.i uzené maso uvaříme do měkka a nakrájíme.Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem,ve kterém jsme vařili maso.
Přidáme žloutky,pepř,sůl ,trochu mušk.oříšku,majoránku a buď kopřivy,kzeré můžeme nahradit petrželkou,pažitkou,nebo porkem,který používám já-dodá nádivce dobrou chuť.Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pokud pečete pro více lidí,lze množství vajec a rohlíků navýšit stejným poměrem / např.10 vajec+10rohlíků /
Pečeme ve vyhřáte troubě na 180 °C ,cca 35-40minut.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
také děláme podobnou
Samozřejmě,že nejběžnější jsou asi kopřivy,ale ty letos u nás nestačily "vykouknout",takže pokud nejsou,nahradím zelené tím,co mám,jak uvádím v receptu,nejvíc se mi chuťově osvědčil porek.A co se majoránky týče,vyčetla jsem to někde loni na internetu,tak jsem letos vyzkoušela .Nádivky se asi vždy povedou a každá je dobrá
Kdysi jsem jí jedla s kopřivami a byla výborná.
Dělám také nádivku, ale ani já majoránku nedávám... bez kopřiv, ale s bylinkami
Je povedená. Dělám též podobnou a s kopřivami.