
Tento recept vás překvapí. Jeho kouzlo je v dobrém načasování – jakmile játra převaříte, budou tuhá a suchá.
Nejprve nahrubo pokrájejte cibuli a rozdrťte česnek. Vhoďte vše na rozpálený olej a po pár minutách přidejte posekaná sušená rajčata, za minutku přijdou na řadu játra.
Nijak je nekrájejte - nechte je jak jsou, jen tak z nich neuteče žádná šťáva. Přidejte je na osmaženou cibuli s rajčaty a nechte zhruba 3 minuty smažit po jedné straně, pak je obraťte (každý kus zvlášť), a teď rychle – přidejte rajčatový protlak, opepřete a za minutku zalijte vínem. Plamen máme stále na střední až vysoký stupeň. Víno se postupně vypaří a s protlakem vytvoří úžasnou omáčku. Stačí 1-2 minuty. Pak promíchejte a vypněte. Na závěr hotový pokrm osolte a podávejte s čerstvým chlebem, či bagetkou.
Játra musí být uvnitř růžová a měkoučká. Je to jen o cviku
Dobrou chuť!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
pečienkové jedlá mám naozaj rada.
zaujímavé
játra mám ráda
vypadá to úžasně, mám ráda jatýrka