
Sušené houby namočte do horké vody na cca 10-15 min. před použitím k vaření receptu. Slijte je, ale vodu si ponechte. Kroupy propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu (použijte i tu z hub), osolte a kroupy uvařte do měkka.
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte vymačkané houby, kmín a asi 5 minut poduste. Směs zamíchejte k uvařeným kroupám, přidejte drcený česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi 20 minut na 180 stupňů.
Krásně a slavnostně vypadá, když vánočního kubu budete servírovat v grilovaném portobellu. Hlavičky potobella stačí dát na posledních 10 minut do trouby ke kubovi.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
vyzkouším
jedlá s hubami máme v obľube.
Kubu dělám až po vánocích