Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 4. 10. 2018
Líbí se mi
25 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Baculatá
Baculatá
Vloženo 4. 10. 2018
Líbí se mi
Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou
25 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Na maso a vývar

1.5 uzeného hovězího jazkyka

15 kuliček pepře

6 kuliček celého nového koření

3 bobkové listy

Na omáčku

1.5 cibule

75 g másla

3 lžíce hladké mouky

750 ml vývaru

270 ml smetany ke šlehání 30%

4.5 lžíce křenu

citron

sůl

cukr

 

Začněte tím, že (klidně den předem) dejte spolu s kořením vařit jazyk. Klidně ho rozpulte, zalijte dostatečným množstvím vody a povařte úplně doměkka – jedině tak půjde dobře oloupat. V tlakovém hrnci stačí hodina, v klasickém zhruba dvě. Sceďte, odměřte asi půl litru vývaru na omáčku a jazyk oloupejte. Osvědčilo se mi jazyk oloupat i od další vrstvičky, která strávníkům stále připomíná, co vlastně jedí…Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle, zasypejte moukou a ještě asi minutu opékejte. Postupně za stálého míchání přilijte vývar z jazyka a patnáct minut povařte.Jemně strouhaný křen (začněte dvěma lžícemi a v případě potřeby přidejte) zakápněte citronem, aby neztmavl. Omáčku tyčovým mixérem rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a křen, chvíli prohřejte a podle chuti dolaďte ještě trochou citronové šťávy, soli nebo cukru. Podávejte s plátky knedlíku a vařeného jazyka.

25 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 2. 7. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 762
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.