Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

světlanna
světlanna
Vloženo 14. 6. 2020
Líbí se mi
40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
filet z lososa /vykostěný bez kůže/
600 g
lasagne
125 g
suché bílé víno
50 ml
cuketky
2 ks
pórek
1 ks
olivový olej
100 ml
polotučné mléko
800 ml
hladká mouka
60 g
kopr nať
1 hrst
sůl
2 lžička

Úžasné lasagne s lososem a cuketkami

světlanna
světlanna
Vloženo 14. 6. 2020
Líbí se mi
Úžasné lasagne s lososem a cuketkami
40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
filet z lososa /vykostěný bez kůže/
600 g
lasagne
125 g
suché bílé víno
50 ml
cuketky
2 ks
pórek
1 ks
olivový olej
100 ml
polotučné mléko
800 ml
hladká mouka
60 g
kopr nať
1 hrst
sůl
2 lžička

Úžasné lasagne s lososem a cuketkami

Nevím jak Vy, ale já prostě miluju italské těstoviny na milion způsobů..!!! Tuhle dobrotu jsme se synkem ochutnali v jedné italské letní restauraci u pláže a jedoduše nás nadchla!..Jedná se o odlehčenou variantu lasagní, která je zdravá a o dost dietnější, než jsou ty klasické s mletým masem..Doufám, že si pochutnáte tak jako tenkrát my.

Nejprve připravíme koprový bešamel: Z oleje odebereme cca 4 lžíce a necháme stranou. Zbytek oleje rozehřejeme v hrnci nebo hluboké pánvi, přidáme mouku a metličkou vymícháme do hladka. Na nízkém ohni, za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Přilijeme studené mléko a opět vymícháme. Přidáme cca lžičku soli, hrst kopru nakrájeného na jemno, přivedeme k varu a za častého míchání vaříme na velmi nízkém ohni 15 minut. Odstavíme.

Filet s lososa nakrájíme na nudličky. Z pórku odřízneme špíčku a omytou bílou část nakrájíme na jemné proužky. Omyté cuketky nakrájíme na tenká kolečka. Na hluboké pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje, přidáme pórek a  na mírném ohni lehce osmažíme. Přidáme cuketky, zvýšíme oheň a restujeme po dobu 4-5 minut. Nakonec lehce osolíme, vyndáme z pánve a necháme stranou. Ve stejné pánvi na zbytku oleje orestujeme lososa, zalijeme bílým vínem a krátce podusíme, dokud se víno nevypaří. Přimícháme cuketky s pórkem, podle potřeby dochutíme solí a odstavíme.

Zapékací misku /velikost cca 30x20cm/ vymažeme lehce olejem. Dno potřeme tenkou vrstvou bešamele. Na bešamel položíme pláty lasagní (podle potřeby je můžeme nalámat)...a opět důkladně pokryjeme bešamelovou omáčkou...Na bešamel položíme vrstvu směsi lososa a cuket. Přidáme opět lasagne, poté bešamel a směs, až do vypotřebování surovin. Poslední bude vrstva lososa a cuket, pokrytá bešamelem.

Pečeme v dobře předehřáté troubě - horkovzduch na 180 °C po dobu 25-30 minut, dokud nezačnou lasagne zlátnout. PO vyjmutí necháme ještě  10 minut odpočinout a podáváme.

Dobrou chuť!!

 

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
filet z lososa /vykostěný bez kůže/
600 g
lasagne
125 g
suché bílé víno
50 ml
cuketky
2 ks
pórek
1 ks
olivový olej
100 ml
polotučné mléko
800 ml
hladká mouka
60 g
kopr nať
1 hrst
sůl
2 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Kateřina Šlimarová 13. 7. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 4. 7. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 7. 2020

Skvělá obměna. Já nechápu že si spoustu lidí myslí , že kodyž Lassagne tak jen s Boloňskou omáčkou

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 22. 6. 2020

Musia byť výborné

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 22. 6. 2020

lazáně nemusím

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 434
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.