Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Iva Terapeutka Kartářka
Iva Terapeutka Kartářka
Vloženo 9. 11. 2018
Líbí se mi
10 minut min.
Příprava
35 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hladká mouka
300 g
Teplá voda
200 ml
Sůl
1 lžička
Instantní droždí
1 lžička
Olivový olej
1 lžíce
Rajčatová omáčka - příprava viz postup
1 ks
Na ozdobu - co kdo má rád
1 ks

Domácí pizza jako od Itala

Iva Terapeutka Kartářka
Iva Terapeutka Kartářka
Vloženo 9. 11. 2018
Líbí se mi
Domácí pizza jako od Itala
10 minut min.
Příprava
35 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hladká mouka
300 g
Teplá voda
200 ml
Sůl
1 lžička
Instantní droždí
1 lžička
Olivový olej
1 lžíce
Rajčatová omáčka - příprava viz postup
1 ks
Na ozdobu - co kdo má rád
1 ks

Domácí pizza jako od Itala

 

Rajčatová omáčka na těsto

100 ml rajčatového pyré, hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené, 1 stroužek česneku, prolisovaný, sůl, pepř

Inspirace na ozdobu pizzy

125 g mozarelly, hrst strouhaného parmazánu, hrst cherry rajčat, hrst čerstvé bazalky

Postup

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. Do důlku uprostřed nalijeme 200 ml teplé vody a olivový olej. Vařečkou vše mícháme tak dlouho, dokud v rukou nemáme hladké, pružné těsto. Vyndáme ho na pomoučený vál a pět minut hněteme. Na chvíli necháme těsto kynout pod utěrkou (ale není potřeba). Na omáčku smícháme rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolíme, opepříme. Necháme ho stát v misce.

Troubu předehřejeme na 240 stupňů Celsia a do nejvyššího patra dáme na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Pokud těsto trochu vykynulo, znovu ho prohněteme a uděláme z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválíme na dvě placky o průměru 25 cm, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Rubem lžíce rozetřeme na placku omáčku, poklademe ji sýrem, rajčaty a tím, co kdo má rád, potom můžeme pokapat olivovým olejem. Plech s pizzou položíme na rozpálený plech v troubě a pečeme 8-10 minut.
Na stole pak pizzu posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme olejem.

10 minut min.
Příprava
35 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hladká mouka
300 g
Teplá voda
200 ml
Sůl
1 lžička
Instantní droždí
1 lžička
Olivový olej
1 lžíce
Rajčatová omáčka - příprava viz postup
1 ks
Na ozdobu - co kdo má rád
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar

Tyjo, hned bych si dala. Domácí pizza je podle mě nejlepší. My tady u nás navíc bohužel nemáme žádnou dobrou pizzerii, takže nám vlastně nic jiného, než domácí pizza nezbývá. Dokonce jsme si kvůli tomu koupili i takovou tu pec na pizzu. Vybírali jsme ji na základě tohoto srovnání https://www.testino.cz/pece-na-pizzu a myslím si, že chybu jsme neudělali, protože využití doma najde poměrně často.

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

Vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

dobrota

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 400
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.