
100 ml rajčatového pyré, hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené, 1 stroužek česneku, prolisovaný, sůl, pepř
125 g mozarelly, hrst strouhaného parmazánu, hrst cherry rajčat, hrst čerstvé bazalky
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. Do důlku uprostřed nalijeme 200 ml teplé vody a olivový olej. Vařečkou vše mícháme tak dlouho, dokud v rukou nemáme hladké, pružné těsto. Vyndáme ho na pomoučený vál a pět minut hněteme. Na chvíli necháme těsto kynout pod utěrkou (ale není potřeba). Na omáčku smícháme rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolíme, opepříme. Necháme ho stát v misce.
Troubu předehřejeme na 240 stupňů Celsia a do nejvyššího patra dáme na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Pokud těsto trochu vykynulo, znovu ho prohněteme a uděláme z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválíme na dvě placky o průměru 25 cm, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Rubem lžíce rozetřeme na placku omáčku, poklademe ji sýrem, rajčaty a tím, co kdo má rád, potom můžeme pokapat olivovým olejem. Plech s pizzou položíme na rozpálený plech v troubě a pečeme 8-10 minut.
Na stole pak pizzu posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme olejem.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Tyjo, hned bych si dala. Domácí pizza je podle mě nejlepší. My tady u nás navíc bohužel nemáme žádnou dobrou pizzerii, takže nám vlastně nic jiného, než domácí pizza nezbývá. Dokonce jsme si kvůli tomu koupili i takovou tu pec na pizzu. Vybírali jsme ji na základě tohoto srovnání https://www.testino.cz/pece-na-pizzu a myslím si, že chybu jsme neudělali, protože využití doma najde poměrně často.
Vyzkouším
Zaujímavý recept
dobrota
vyzkouším