Recept na trhané vepřové maso

Vytisknout recept
BBQ omáčka

Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor a přibližně minutu orestujeme. Přidáme papriku, kmín, protlak a povidla. Restujeme na mírném plameni a dáme pozor, aby se směs nepřipálila. Přidáme vodu a cukr a mícháme do zhoustnutí. Oslolíme a opepříme, přídadne přidáme koření dle chutě 😉
Maso

Do masa nařežeme mřížky, posolíme a potřeme ho 2/3 omáčky. Dáme ho péct pod alobalem na 2,5 hodiny na 140°C. Odkryjeme alobal a necháme ještě hodinu péct na 160°C.
Jak podávat?

Maso natrháme, nejlépe to jde dvěmi vidličkami. Já osobně dělám sendvič do kterého dáme maso, salát, ředkvičky, medovou hořčici, omáčku a přidáme čedar. Dá se podávat i s bramborem, nebo i jako tortillu se salátkem, prostě podle chuti *smile*

1kg - Vepřové ramínko
1ks - Malá cibule
2stroužek - Česnek
1lžíce - Zázvor (čerstvý)
2lžíce - Protlak
1lžička - Paprika sladká
1lžička - Římský kmín
1,5lžíce - Třtinový cukr
1lžíce - Švestková povidla
2dcl - Voda
4lžíce - Olej
na dochuceníks - sůl a pepř
příprava - 30
vaření - 200
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila TerezaSagarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account