Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 21. 3. 2017
Líbí se mi
- min.
Příprava
- min.
Vaření
2 - 3 porce
Ingredience
treska
500 g
hladká múka
150 g
hladká múka na obalenie ryby
žĺtok
2 ks
bielok na sneh
2 ks
svetlé pivo
cca 250 ml
soľ
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie
Bešamelové zemiaky:
zemiaky varené v šupke
500 g
cibuľa
1 ks
šunka
50 g
maslo
hladká múka
2 lžíce
mlieko
100 ml
vývar
100 ml
smotana na šľahanie
100 ml
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech
petržlenová vňať

Treska v pivnom cestíčku s bešamelovými zemiakmi

grenadka
grenadka
Vloženo 21. 3. 2017
Líbí se mi
Treska v pivnom cestíčku s bešamelovými zemiakmi
- min.
Příprava
- min.
Vaření
2 - 3 porce
Ingredience
treska
500 g
hladká múka
150 g
hladká múka na obalenie ryby
žĺtok
2 ks
bielok na sneh
2 ks
svetlé pivo
cca 250 ml
soľ
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie
Bešamelové zemiaky:
zemiaky varené v šupke
500 g
cibuľa
1 ks
šunka
50 g
maslo
hladká múka
2 lžíce
mlieko
100 ml
vývar
100 ml
smotana na šľahanie
100 ml
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech
petržlenová vňať

Treska v pivnom cestíčku s bešamelovými zemiakmi

 

Cestíčko: Múku zmiešame s dvomi žĺtkami a pivom (pivo prilievame postupne, aby cestíčko nebolo príliš riedke). Osolíme, okoreníme a dobre prešľaháme. Z osolených bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do pivného cestíčka. Cestíčko by malo byť dostatočne husté.

Rybu osolíme a obalíme v múke. Rybu ponárame do cestíčka a okamžite kladieme na olej opekať. Olej nesmie byť priveľmi rozhorúčený a rybu na ňom pomaly asi 5 minút pečieme.

Bešamelové zemiaky: Nakrájame si cibuľku, ktorú si zľahka opražíme na masle. Pridáme nakrájanú šunku, múku, smotanu, mlieko, vývar a na panvici premiešavame. Uvarené zemiaky nakrájame na hrubšie plátky a opatrne ich pridáme do panvice. Dochutíme vývarom, bylinkami, muškátovým orechom, prípadne soľou a korením.

- min.
Příprava
- min.
Vaření
2 - 3 porce
Ingredience
treska
500 g
hladká múka
150 g
hladká múka na obalenie ryby
žĺtok
2 ks
bielok na sneh
2 ks
svetlé pivo
cca 250 ml
soľ
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie
Bešamelové zemiaky:
zemiaky varené v šupke
500 g
cibuľa
1 ks
šunka
50 g
maslo
hladká múka
2 lžíce
mlieko
100 ml
vývar
100 ml
smotana na šľahanie
100 ml
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech
petržlenová vňať

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 18. 6. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

Super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Vypadá to moc dobře

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 075
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.