Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Luciana
Luciana
Vloženo 9. 4. 2021
Líbí se mi
70 min.
Příprava
55 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
mleté maso : ½ hovězí ½ vepřové
1 kg
vejce
3 ks
svazek petrželky
1 ks
česnek
3 stroužek
sůl
1 lžička
pepř
1 lžička
tymiánu
1 lžička
smetana
100 ml
strouhanka
100 g
voda
100 ml

Tradiční sekaná

Luciana
Luciana
Vloženo 9. 4. 2021
Líbí se mi
Tradiční sekaná
70 min.
Příprava
55 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
mleté maso : ½ hovězí ½ vepřové
1 kg
vejce
3 ks
svazek petrželky
1 ks
česnek
3 stroužek
sůl
1 lžička
pepř
1 lžička
tymiánu
1 lžička
smetana
100 ml
strouhanka
100 g
voda
100 ml

Tradiční sekaná

Sekaná není tak složitá na přírpravu jak se zdá. Jak ale docílit toho aby byla štavnatá a správně kořeněná? Vyzkoušejte tento recept na sekanou jako od maminky.

 

Postup:

Do misky s mletým masem přidáme vejce, nasekanou petrželku, česnek.

Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

K této směsi přidáme smetanu a strouhanku. Tu přidáváme postupně během míchání dle potřeby (většinou podle velikosti vajec.

Z takto připravené směsi vytvarujeme bochánek, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.

Pečeme na 200 ℃, 10 minut, poté snížíme teplotu na 150 ℃ a pečeme 45 minut .

70 min.
Příprava
55 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
mleté maso : ½ hovězí ½ vepřové
1 kg
vejce
3 ks
svazek petrželky
1 ks
česnek
3 stroužek
sůl
1 lžička
pepř
1 lžička
tymiánu
1 lžička
smetana
100 ml
strouhanka
100 g
voda
100 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 7. 5. 2021

Není nad klasickou sekanou

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 1. 5. 2021

krása

Odpovědět
lemur
lemur 23. 4. 2021

Vypadá krásně.

Odpovědět
kosanka
kosanka 22. 4. 2021

se smetanou to neznám

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 22. 4. 2021

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
97 414
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.