Tip na letní oběd: Špagety s hráškem a prosciuttem
Už vás nenapadá co pořád vařit? Venku i doma horko a sporák je noční můra? Co rychlého a přitom lehkého co zasytí? Tyto základní suroviny má snad každá žena pořád doma Tak hurá do ,,vaření,,
- Špagety uvaříme v osolené vodě. Raději používám kukuřičné špagety. No tentokráte došly.
- Na oleji v hluboké pánvi zpěňte na drobno nakrájenou cibuli (výborná je i červená nebo šalotka) a přidejte prolisovaný česnek asi dva větší stroužky.
- Přidejte nakrájenou šunku a sušená rajčata. Na posledních 5 minut přidejte hrášek. Pokud dáváte mražený, propláchněte jej v sítu/cedníku studenou vodou.
- Špagety sceďte, ale trošku vody (cca 3lžíce) v hrnci nechte a celé to vmíchejte do směsi na pánvi. Dle chuti osolte a opepřte. Posypene nadrobno nakrájenými čertvými bylinkami a nastrouhaným sýrem, výborná je i na kostičky nakrájená mozzarella. Podáváme.
Varianta, kterou občas dělám sama pro sebe (moji kluci mořské ,,potvory,, nepapají ). Je s krevetami a do základu místo šunky a rajčat přidám trochu smetany nebo lučiny a zakápnu to šťávou z limety

Dobrou chuť.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
mnamka
Zaujímavý recept
krevety
vypadá to super