Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marsha
Marsha
Vloženo 9. 9. 2014
Líbí se mi
30 min min.
Příprava
15 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Rajčata
5 ks
Cuketa
1 ks
Paprika
1-2 ks
Česnek
2-3 stroužek
Šalotka
1 ks
Rajčatový protlak
2-3 lžíce
Voda, nebo bílé víno
2 dcl
Cukr
1 lžička
Mleté, nebo drcené chilli
půl lžička
Olivový olej
3 lžíce
Sůl, pepř, bazalka, petrželová nať
Těstoviny dle chuti a počtu strávníků
Strouhaný parmazán na ozdobu

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Marsha
Marsha
Vloženo 9. 9. 2014
Líbí se mi
Těstoviny s rajčatovou omáčkou
30 min min.
Příprava
15 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Rajčata
5 ks
Cuketa
1 ks
Paprika
1-2 ks
Česnek
2-3 stroužek
Šalotka
1 ks
Rajčatový protlak
2-3 lžíce
Voda, nebo bílé víno
2 dcl
Cukr
1 lžička
Mleté, nebo drcené chilli
půl lžička
Olivový olej
3 lžíce
Sůl, pepř, bazalka, petrželová nať
Těstoviny dle chuti a počtu strávníků
Strouhaný parmazán na ozdobu

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Tip na víkendový recept vám připomene dovolenou ve slunné Itálii.

Očistíme šalotku a česnek a nakrájíme – česnek na plátky, šalotku nadrobno. Na olivovém oleji 1 minutu opékáme, pak přihodíme cuketu nakrájenou na půlkolečka a opečeme dozlatova (cca 3-5 minut).

Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a papriku, protlak, chilli, sůl a pepř. Podlijeme vodou nebo bílým vínem a minimálně 15 minut dusíme, dokud zelenina nezměkne a nevznikne hustá voňavá omáčka. Poté přihodíme hrst petrželové natě a bazalky a necháme stát.

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu (nešetříme s množstvím, těstoviny je nutno vařit ve velkém množství vody) a připravíme těstoviny. Poté scedíme, ale neproplachujeme. Těstoviny vaříme opravdu až po omáčce, podle nepsaného pravidla italské kuchyně má omáčka na těstoviny "čekat".

Na talíř nandáme porci těstovin, přelijeme omáčkou, ozdobíme strouhaným parmazánem a snítkou čerstvé bazalky. Podáváme s bílým vínem.

Tipy:

Na ingrediencích jako olivový olej nebo parmazán se nevyplatí šetřit. Nenahrazujte eidamem a nejlevnějším olejem. Na chuti to bude poznat. Místo parmazánu můžete zkusit i na kostičky nakrájenou mozzarellu.

Záměrně není uvedeno množství koření. Záleží nejen na vaší chuti, ale i použitých surovinách. Proto ochutnávejte!

30 min min.
Příprava
15 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Rajčata
5 ks
Cuketa
1 ks
Paprika
1-2 ks
Česnek
2-3 stroužek
Šalotka
1 ks
Rajčatový protlak
2-3 lžíce
Voda, nebo bílé víno
2 dcl
Cukr
1 lžička
Mleté, nebo drcené chilli
půl lžička
Olivový olej
3 lžíce
Sůl, pepř, bazalka, petrželová nať
Těstoviny dle chuti a počtu strávníků
Strouhaný parmazán na ozdobu

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 10. 5. 2020

Krásný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

tohle mám ráda

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 8. 2019

Super klasika

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 118
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.