Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 15. 5. 2020
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
těstoviny
500 g
olej
2 lžička
houby (čerstvé, mražené nebo sušené)
cibule
1 ks
sůl, kmín, koření
sádlo pod houby
2 lžíce
vejce
2 ks

Těstoviny s houbami

hudlenka
hudlenka
Vloženo 15. 5. 2020
Líbí se mi
Těstoviny s houbami
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
těstoviny
500 g
olej
2 lžička
houby (čerstvé, mražené nebo sušené)
cibule
1 ks
sůl, kmín, koření
sádlo pod houby
2 lžíce
vejce
2 ks

Těstoviny s houbami

Houbové těstoviny

Dneska jsem udělala jídlo, které už dělala naše maminka,

a protože používala jako těstoviny flíčky, říkala tomu houbofleky.

Já se tedy s flíčky nesháním, použiji takové těstoviny, jaké jsou doma.

Dnes to byly semolinové od Adriany.

 

Ty jsem nejprve dala uvařit do vroucí, osolené vody a přidala jsem l lžíci oleje.

Večer jsem si vyndala z mrazáku houby, aby povolily. 

 

Do kastrolu jsem dala trochu sádla, nechala rozehřát, pak cibuli na jemno nakrájenou, osolila a poté jsem přindala jeden sáček /což je asi 1 cedník před zamrazením/ hub.

Celé jsem to posypala drceným kmínem.

Houby jsem míchala a nechala dusit zhruba 20 minut.

/Než je na podzim dávám mrazit, tak je povařím v horké osolené vodě, takže jsou tzv.

předvařené/, dusím do změknutí, občas podliju kapkou horké vody.

Ke konci přidám dvě vajíčka, jako do smaženice. Ona je to v tuhle chvíli houbová

smaženice.

Když je takto hotovo, přidám do hub scezené těstoviny a promíchám.

U nás oblíbené bezmasé jídlo.

 

 

Hudlenka

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
těstoviny
500 g
olej
2 lžička
houby (čerstvé, mražené nebo sušené)
cibule
1 ks
sůl, kmín, koření
sádlo pod houby
2 lžíce
vejce
2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 5. 7. 2020

super rychlovka

Odpovědět
Duch
Duch 27. 5. 2020

Mňam!

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
konatovka
konatovka 18. 5. 2020

Toto jídlo dělám často a v různých variacích, moc nám chutná, jenom nedávám sádlo, ale trochu řepkového oleje. Děláme je se špenátem, a hlavně s čerstvou hlívou ústřičnou. Prima pochoutka.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 18. 5. 2020

se špenátem taky máme rádi .-)

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 434
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.