Těsto na pizzu

Vytisknout recept
1. V míse smícháme droždí, vodu, cukr a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut).  
2. Ke kvásku přidáme mouku, olej a sůl, v kuchyňském robotu nebo ručně vypracujeme těsto dokud nebude hladké a pružné.
3. Hotové těsto překryjeme potavinářskou fólií nebo vlhkou utěrkou a necháme těsto vykynout až na dvojnásobek svojí velikosti (cca 1 hodinu).
4. Troubu rozehřejeme na 230°C
5. Plech pokryjeme pečicím papírem a konečky prstů vytvarujeme těsto do požadovaného tvaru postupně od středu do krajů. Případně můžete těsto vyválet válečkem na pomoučněném vále a přenést na plech. Na okrajích vytvoříme malé mantinely, mezi které rozprostřete náplň dle libosti.
6. Pečeme 20-25 minut, dokud těsto nebude zlatavé.
 
Pozn.: Těsto výjde na celý plech, nebo lze rozdělit na dvě části a vytvořit 2 tenké pizzy.
30g - Extra panenský olivový olej
220g - Voda (ideálně perlivá) pokojové teploty
1lžička - Cukr
20g - Čerstvé droždí
400g - Hladká mouka
1lžička - Sůl
příprava - 90
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Hanka

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account