Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 17. 9. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Telecí na liškách, houbová omáčka po italsku

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 17. 9. 2017
Líbí se mi
Telecí na liškách, houbová omáčka po italsku
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Telecí na liškách, houbová omáčka po italsku

Co potřebujeme: (4 porce +) telecí kýta/plec 1/2 kg, smetana (30%), lišky (čerstvé, vrchovatá hrst), cilule (1 velká), paprika červená sladká (koření), chilli flakes nebo 1 chilli paprička, worchester, máslo (2-3 cm špalíček), balsamico, 2 dcl vývaru (nebo bílého vína), sůl, pecorino, rigatony (nebo jiná pasta).
 
Telecí maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, nadrobno posekanou cibuli zpěníme na másle a přidáme maso, které osmažíme. Přidáme očištěné lišky, promícháme, necháme prolnout vůně, přisypeme lžičku papriky, půl lžičky chilli vloček (nebo vložíme papričku), zakápneme worchestrem (lžička) a osolíme. Lehce podlijeme vývarem (nebo bílým vínem) a necháme dusit ve vlastní šťávě cca 30 minut.

Ochutnáme zda jsou lišky dostatečně měkké a pokud ano, přilijeme pomalu smetanu. Necháme omáčku probublávat na velmi mírném ohni posledních 20 minut a na závěr zastříkneme balsamicem (cca 1 lžíce). Pokud by omáčka byla příliš řídká, zahustíme francouzskou kuličkou.
 
Podáváme s rigatony (široké trubice) a sypeme pecorinem.

20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

lákavé

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 12. 4. 2020

dala bych si

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

Famózní recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

skvelé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 076
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.