Telecí na liškách, houbová omáčka po italsku
Co potřebujeme: (4 porce +) telecí kýta/plec 1/2 kg, smetana (30%), lišky (čerstvé, vrchovatá hrst), cilule (1 velká), paprika červená sladká (koření), chilli flakes nebo 1 chilli paprička, worchester, máslo (2-3 cm špalíček), balsamico, 2 dcl vývaru (nebo bílého vína), sůl, pecorino, rigatony (nebo jiná pasta).
Telecí maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, nadrobno posekanou cibuli zpěníme na másle a přidáme maso, které osmažíme. Přidáme očištěné lišky, promícháme, necháme prolnout vůně, přisypeme lžičku papriky, půl lžičky chilli vloček (nebo vložíme papričku), zakápneme worchestrem (lžička) a osolíme. Lehce podlijeme vývarem (nebo bílým vínem) a necháme dusit ve vlastní šťávě cca 30 minut.
Ochutnáme zda jsou lišky dostatečně měkké a pokud ano, přilijeme pomalu smetanu. Necháme
omáčku probublávat na velmi mírném ohni posledních 20 minut a na závěr zastříkneme balsamicem (cca 1 lžíce). Pokud by omáčka byla příliš řídká, zahustíme
francouzskou kuličkou.
Podáváme s
rigatony (široké trubice) a sypeme pecorinem.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
lákavé
Zaujímavý recept
dala bych si
Famózní recept
skvelé