avatar
Kristina|ŽENA s.r.o.
vloženo 17. 9. 2017
Líbí se mi
20 min.
příprava
60 min.
vaření
4 porce
Ingredience

Telecí na liškách, houbová omáčka po italsku

avatar
Kristina|ŽENA s.r.o.
vloženo 17. 9. 2017
Líbí se mi
Telecí na liškách, houbová omáčka po italsku
20 min.
příprava
60 min.
vaření
4 porce
Ingredience

Telecí na liškách, houbová omáčka po italsku

Co potřebujeme: (4 porce +) telecí kýta/plec 1/2 kg, smetana (30%), lišky (čerstvé, vrchovatá hrst), cilule (1 velká), paprika červená sladká (koření), chilli flakes nebo 1 chilli paprička, worchester, máslo (2-3 cm špalíček), balsamico, 2 dcl vývaru (nebo bílého vína), sůl, pecorino, rigatony (nebo jiná pasta).
 
Telecí maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, nadrobno posekanou cibuli zpěníme na másle a přidáme maso, které osmažíme. Přidáme očištěné lišky, promícháme, necháme prolnout vůně, přisypeme lžičku papriky, půl lžičky chilli vloček (nebo vložíme papričku), zakápneme worchestrem (lžička) a osolíme. Lehce podlijeme vývarem (nebo bílým vínem) a necháme dusit ve vlastní šťávě cca 30 minut.

Ochutnáme zda jsou lišky dostatečně měkké a pokud ano, přilijeme pomalu smetanu. Necháme omáčku probublávat na velmi mírném ohni posledních 20 minut a na závěr zastříkneme balsamicem (cca 1 lžíce). Pokud by omáčka byla příliš řídká, zahustíme francouzskou kuličkou.
 
Podáváme s rigatony (široké trubice) a sypeme pecorinem.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Zuzi.773 18. 8. 2018

skvelé

odpovědět
avatar
sipeji 19. 9. 2017

to musí být dobrota

odpovědět
avatar
lemur 19. 9. 2017

Moc lákavé. Lišky mám taky v mrazáku.

odpovědět
avatar
Amanda 19. 9. 2017

Lišky!

odpovědět
avatar
Amanda 19. 9. 2017

Lišky!

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
67 840
registrovaných inspirativních žen
2 887
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení