Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Andrejka1507
vloženo 14. 1. 2014
Líbí se mi
20 minut min.
příprava
15 minut min.
vaření
4 porce
Ingredience
Svíčková
800 - 1000 g
Čerstvý kozí sýr
4 lžíce
Červená naložená feferonka
1 ks
Snítky rozmarýnu
4 ks
Drcený pepř
dle chuti ks
Olivový olej
4 lžíce
Jarní cibulka nebo šalotka
6 ks
Suché bílé víno
200 ml
Máslo
1 lžíce
Sůl

Svíčkové řezy plněné kozím sýrem

avatar
Andrejka1507
vloženo 14. 1. 2014
Líbí se mi
Svíčkové řezy plněné kozím sýrem
20 minut min.
příprava
15 minut min.
vaření
4 porce
Ingredience
Svíčková
800 - 1000 g
Čerstvý kozí sýr
4 lžíce
Červená naložená feferonka
1 ks
Snítky rozmarýnu
4 ks
Drcený pepř
dle chuti ks
Olivový olej
4 lžíce
Jarní cibulka nebo šalotka
6 ks
Suché bílé víno
200 ml
Máslo
1 lžíce
Sůl

Svíčkové řezy plněné kozím sýrem

Ideální pohoštění pro slavnostní příležitost nebo když se chcete prostě jen rozmazlovat...

Jelikož je po Vánocích, tak se snažím dávat i "lehčí" jídla, která nejsou těžká a jsou dobře stravitelná. Zde jde pouze o maso, které se používá i při dietách, takže .....

Moje drahá polovička nemá vyloženě ráda českou kuchyni, takže hledám v různých zemích inspiraci.

Navíc je tento pokrm i tak trochu slavnostní, a tak jím nikdy nepohrdnou i návštěvy

Tak jdeme na to :

Kozí sýr promícháme v misce s nasekanou papričkou. Z omyté, odblaněné a osušené svíčkové nakrájíme přes vlákno 4 vyšší špalíčky, přibližně 5 cm vysoké. Ostrým nožem prořízneme na řezu kapsu a naplníme ji sýrem a otvor uzavřeme větvičkou rozmarýnu.

Maso okořeníme pepřem, potřeme části oleje a necháme asi hodinu v chladu odležet.

Rozpálíme si pánev a na zbylém oleji maso zprudka z obou stran pečeme, po každé straně asi cca 3 minutky. Zmírníme plamen a dopékáme z každé strany celkem asi 4 - 5 minut. Maso přendáme na nahřátý talíř, osolíme a pod alobalem necháme 5 minut odpočinout.

Ve výpeku osmahneme rozpůlené šalotky, zalijeme vínem a necháme vařit, dokud se víno skoro neodpaří a nevznikne šťáva. Nakonec zjemníme máslem, popřípadě dochutíme a podáváme s upečeným masem.

Pro mne je nej příloha restované fazolky, ale tuhle volbu už nechám pouze na vás.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Zuzi.773 18. 8. 2018

skvelé

odpovědět
avatar
matejm 23. 1. 2017

Mňam,musí to být super

odpovědět
avatar
Ovace 23. 1. 2017

luxusní

odpovědět
avatar
gustawka 23. 1. 2017

luxusní

odpovědět
avatar
Siraellen 23. 1. 2017

mnam

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
69 602
registrovaných inspirativních žen
2 889
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.