Svíčkové řezy plněné kozím sýrem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila AndreaHomolková

Ingredience

  • 800-1000 g Svíčkové
  • 4 lžíce Čerstvý kozí sýr
  • 1 ks Červená naložená feferonka
  • 4 snítky Rozmarýn
  • Pepř drcený
  • 4 lžíce Olivový olej
  • 6 ks Jarní cibulka nebo šalotka
  • 200 ml Suché bílé víno
  • 1 lžíce Máslo
  • Sůl

Instrukce

  • Ideální pohoštění pro slavnostní příležitost nebo když se chcete prostě jen rozmazlovat...
    Jelikož je po Vánocích, tak se snažím dávat i "lehčí" jídla, která nejsou těžká a jsou dobře stravitelná. Zde jde pouze o maso, které se používá i při dietách, takže .....
    Moje drahá polovička nemá vyloženě ráda českou kuchyni, takže hledám v různých zemích inspiraci.
    Navíc je tento pokrm i tak trochu slavnostní, a tak jím nikdy nepohrdnou i návštěvy 🙂
    Tak jdeme na to :
    Kozí sýr promícháme v misce s nasekanou papričkou. Z omyté, odblaněné a osušené svíčkové nakrájíme přes vlákno 4 vyšší špalíčky, přibližně 5 cm vysoké. Ostrým nožem prořízneme na řezu kapsu a naplníme ji sýrem a otvor uzavřeme větvičkou rozmarýnu.
    Maso okořeníme pepřem, potřeme části oleje a necháme asi hodinu v chladu odležet.
    Rozpálíme si pánev a na zbylém oleji maso zprudka z obou stran pečeme, po každé straně asi cca 3 minutky. Zmírníme plamen a dopékáme z každé strany celkem asi 4 - 5 minut. Maso přendáme na nahřátý talíř, osolíme a pod alobalem necháme 5 minut odpočinout.
    Ve výpeku osmahneme rozpůlené šalotky, zalijeme vínem a necháme vařit, dokud se víno skoro neodpaří a nevznikne šťáva. Nakonec zjemníme máslem, popřípadě dochutíme a podáváme s upečeným masem.
    Pro mne je nej příloha restované fazolky, ale tuhle volbu už nechám pouze na vás. 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account