Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Miška optimistka
Miška optimistka
Vloženo 10. 3. 2017
Líbí se mi
40 min.
Příprava
80 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
hovězí zadní
1 kg
slanina bez kůže
100 g
mrkev
4 ks
petržel
2 ks
menší celer
1 ks
cibule
2 ks
bobkový list
3 ks
pepř kuličky
7 ks
nové koření kuličky
4 ks
sladká smetana
200 g
máslo
1 lžíce
hladká mouka, citronová šťáva, voda na podlití, cukr, tuk, sůl
Na ozdobu: plátky citrónu, 	brusinky, šlehačka

Svíčková na smetaně - sváteční klasika

Miška optimistka
Miška optimistka
Vloženo 10. 3. 2017
Líbí se mi
Svíčková na smetaně - sváteční klasika
40 min.
Příprava
80 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
hovězí zadní
1 kg
slanina bez kůže
100 g
mrkev
4 ks
petržel
2 ks
menší celer
1 ks
cibule
2 ks
bobkový list
3 ks
pepř kuličky
7 ks
nové koření kuličky
4 ks
sladká smetana
200 g
máslo
1 lžíce
hladká mouka, citronová šťáva, voda na podlití, cukr, tuk, sůl
Na ozdobu: plátky citrónu, 	brusinky, šlehačka

Svíčková na smetaně - sváteční klasika

Opláchnuté maso prošpikujeme, po vláknu, hranolkami slaniny (50 g), které jsme předem nakrájeli a dali do mrazničky zmrazit, osolíme
Zbytek slaniny pokrájíme na kostičky a necháme s trochou tuku orestovat na pekáči
Na výpeku pak opečeme ze všech stran prošpikované maso
Přidáme na kostičky pokrájenou, očištěnou zeleninu a necháme ji spolu s masem chvíli restovat
Podlijeme mírně vodou, přidáme koření, jemně přisolíme, zaklopíme a dáme péci do trouby při teplotě kolem 180°C
Během pečení maso otáčíme, popřípadě podléváme vodou
Jakmile je maso měkké, maso vyjmeme a udržujeme ho v teple, z omáčky vytáhneme koření a přepasírujeme ji, nebo pomocí mixéru omáčku rozmixujeme
Omáčku v novém hrnci přivedeme opět k varu, přidáme smetanu, kterou rozšleháme metličkou, dochutíme solí, citronovou šťávou a cukrem, zjemníme lžící másla
Pokud máme omáčku příliš řídkou, zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody
Maso krájíme na plátky přes vlákno a zaléváme ho omáčkou, jako přílohu podáváme houskový knedlík
Zdobíme plátkem citrónu, šlehačkou a brusinkami.

Nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.
Tip: Pokud chcete docílit lepší chuti a barvy, použijte na zahuštění zeleninu namísto mouky.

 

Dobrou chuť přeje

Miška optimistka

40 min.
Příprava
80 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
hovězí zadní
1 kg
slanina bez kůže
100 g
mrkev
4 ks
petržel
2 ks
menší celer
1 ks
cibule
2 ks
bobkový list
3 ks
pepř kuličky
7 ks
nové koření kuličky
4 ks
sladká smetana
200 g
máslo
1 lžíce
hladká mouka, citronová šťáva, voda na podlití, cukr, tuk, sůl
Na ozdobu: plátky citrónu, 	brusinky, šlehačka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

Mňam

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 5. 4. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Klasická česká pochoutka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 519
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.