Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 3. 10. 2018
Líbí se mi
10-15 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Steak s dýňovými noky

Baculatá
Baculatá
Vloženo 3. 10. 2018
Líbí se mi
Steak s dýňovými noky
10-15 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Steak s dýňovými noky

Potřebujeme: Steak z kulaté plece 4 ks, dýně hokkaido 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 2 ks, česnek 1 palice, pár snítek tymiánu, máslo 1 lžíce, olivový olej, hrubá mořská sůl, čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Dýni Hokkaido rozpulte. Vydlabejte semena a obě půlky nakrájejte na čtvrtky. Mrkve a petržele oloupejte a nakrájejte je na špalíčky. Palici česneku rozbijte na jednotlivé neoloupané stroužky a jeden za druhým pak trochu rozmáčkněte plochou stranou nože. Všechnu zeleninu vložte do pekáčku, dobře ji osolte hrubou mořskou solí, přidejte špetku pepře, otrhané snítky tymiánu a dobrou dávku olivového oleje. Pekáčem zatřeste, ať se zelenina rovnoměrně okoření. Pekáč přetáhněte dvojitou vrstvou alobalu a dejte zeleninu péct do trouby na 200 stupňů na 30 minut. Do trouby si dejte k dýni také předehřát plech na steaky.

Dýni dejte zhruba 20.minutový náskok a pojďte na maso. Steaky o pokojové teplotě rozložte na pracovní desku. Omrkněte je, zda jsou po celé ploše stejně vysoké. Pravděpodobně nebudou. Vyrovnejte maso každého steaku jemnými údery pěstí a pak ho prsty zpět urovnejte a svažte po obvodu provázkem, aby si při pečení uchovalo tvar. Steaky dobře z každé strany opepřete čerstvě namletým pepřem a potřete je olivovým olejem.

Rozpalte grilovací pánev a zprudka steaky zatáhněte tak, aby chytly barvu a vzorek pánve. Stačí z každé strany tak 2 minuty.Dýni vytáhněte, z pekáče sejměte fólii a odložte ho stranou. Vyndejte také nahřátý plech a steaky na něj z pánve přendejte. Kápněte na maso ještě trochu olivového oleje, na každý steak položte větvičku tymiánu a dejte plech s masem do trouby. Snižte teplotu na 190 stupňů a pečte dalších 10-12 minut (záleží na tom, jak propečené maso chcete).

Připravte si hrnec. Mrkve a petržel do něj lžící přendejte. Upečenou dýni také šoupněte do rendlíku. Česnekové stroužky vymačkejte k dýni. Nezapomeňte z pekáčku vyškrábat také výpečky. K zelenině přidejte lžíci másla a cákanec olivového oleje a vše šťouchadlem umačkejte na hrubší kaši.
 
Z trouby vyndejte maso. Pomocí dvou polévkových lžic tvarujte ze zeleninové šťouchanice noky a pokládejte je rovnou na talíř. Mezi ně pak usaďte steak. Na závěr dozdobte maso kapkou oleje a hrubou solí.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
beata0063
beata0063 4. 10. 2018

jee, ten vyzerá krásne

Odpovědět
lemur
lemur 4. 10. 2018

Povedený steak. Vyzkouším.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 203
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.