Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 6. 11. 2019
Líbí se mi
10 min.
Příprava
60-70 min.
Vaření
porcí
Ingredience
zemiaky
ks
soľ, korenie, červená paprika
ks
klobása alebo párky
ks
cuketa alebo hokkaido
ks
cibuľa, vajce, uhorka...
ks
strúhaný syr
ks
kyslá smotana
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks

Šťavnaté francúzske zemiaky

Tenderka
Tenderka
Vloženo 6. 11. 2019
Líbí se mi
Šťavnaté francúzske zemiaky
10 min.
Příprava
60-70 min.
Vaření
porcí
Ingredience
zemiaky
ks
soľ, korenie, červená paprika
ks
klobása alebo párky
ks
cuketa alebo hokkaido
ks
cibuľa, vajce, uhorka...
ks
strúhaný syr
ks
kyslá smotana
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks

Šťavnaté francúzske zemiaky

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Na dno vymastenej zapekacej misy rozložíme polovicu zemiakov, dochutíme soľou, korením a červenou paprikou. Pridáme klobásu alebo párky nakrájané na kolieska a plátky cukety alebo ja som dala teraz tekvicu hokkaido. Môžeme dať aj cibuľu, varené vajíčko či zavárané uhorky - čo máte radi.

Posypeme strúhaným syrom, položíme druhú vrstvu zemiakov, ochutíme.

V miske zmiešame kyslú smotanu so šľahačkovou smotanou a polejeme tým zemiaky. Posypeme zvyšným syrom.

Pečieme asi 1 hodinu na 200 stupňov, netreba ani zakrývať.

10 min.
Příprava
60-70 min.
Vaření
porcí
Ingredience
zemiaky
ks
soľ, korenie, červená paprika
ks
klobása alebo párky
ks
cuketa alebo hokkaido
ks
cibuľa, vajce, uhorka...
ks
strúhaný syr
ks
kyslá smotana
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 18. 1. 2020

Hned bych si dala

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 5. 1. 2020

chystám se dělat v příštím týdnu

Odpovědět
Tamara
Tamara 2. 12. 2019

oblíbené jídlo

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vypadají chutně

Odpovědět
Majina
Majina 9. 11. 2019

Na Francúzskych zemiakoch si radi pochutíme.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 793
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.