Srbský Ajvar - vynikající k masu nebo grilované zelenině

Vytisknout recept
Trošku náročnější recept na výbornou a netradiční, hustou pastu.
Pro zajímavější chuť můžeme přidat chilly
Troubu rozpalte na 200 °C.
Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. 
Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit.
Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu.
Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl.
 
Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.
dobrou chuť!! 😀
1ks - Buclatý lilek
5kg - Červená paprika
1ks - Česnek
170ml - Slunečnicový olej
párkapka - citrónová šťáva
ks - sůl
příprava - -
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account