Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marusia
Marusia
Vloženo 18. 10. 2017
Líbí se mi
- min.
Příprava
60 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Buclatý lilek
1 ks
Červená paprika
5 kg
Česnek
1 ks
Slunečnicový olej
170 ml
citrónová šťáva
pár kapka
sůl

Srbský Ajvar - vynikající k masu nebo grilované zelenině

Marusia
Marusia
Vloženo 18. 10. 2017
Líbí se mi
Srbský Ajvar - vynikající k masu nebo grilované zelenině
- min.
Příprava
60 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Buclatý lilek
1 ks
Červená paprika
5 kg
Česnek
1 ks
Slunečnicový olej
170 ml
citrónová šťáva
pár kapka
sůl

Srbský Ajvar - vynikající k masu nebo grilované zelenině

Trošku náročnější recept na výbornou a netradiční, hustou pastu.

Pro zajímavější chuť můžeme přidat chilly

Troubu rozpalte na 200 °C.

Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. 

Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit.

Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu.
Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl.

 

Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.

dobrou chuť!!

- min.
Příprava
60 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Buclatý lilek
1 ks
Červená paprika
5 kg
Česnek
1 ks
Slunečnicový olej
170 ml
citrónová šťáva
pár kapka
sůl

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

zajímavé

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 12. 4. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

Je moc dobrý

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 119
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.