Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

evionka
evionka
Vloženo 12. 1. 2019
Líbí se mi
20 min.
Příprava
140 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
hovězí zadní maso
8 plátek
cibule
1 ks
tuk
4 lžíce
mletý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka
vejce
2 ks
sladkokyselá okurka
4 ks
špekáček
2 ks
anglická slanina
8 plátek
plnotučná horčiče
8 lžička
hladká mouka
2-3 lžíce
masox
1 ks
nálev z okurek
2-3 lžíce
vejce
1 ks
sladkokyselá okurka
4 ks
voda
1,3 l

Španělský ptáček

evionka
evionka
Vloženo 12. 1. 2019
Líbí se mi
Španělský ptáček
20 min.
Příprava
140 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
hovězí zadní maso
8 plátek
cibule
1 ks
tuk
4 lžíce
mletý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka
vejce
2 ks
sladkokyselá okurka
4 ks
špekáček
2 ks
anglická slanina
8 plátek
plnotučná horčiče
8 lžička
hladká mouka
2-3 lžíce
masox
1 ks
nálev z okurek
2-3 lžíce
vejce
1 ks
sladkokyselá okurka
4 ks
voda
1,3 l

Španělský ptáček

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Tyto plátky dobře naklepeme. Čím lépe je maso naklepané, tím kratší dobu se dusí. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme.

Vajíčka uvaříme v osolené vodě na tvrdo, vychladíme pod studenou vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na čtvrtky. Špekáčky oloupeme a také nakrájíme na čtvrtky.

Plátky masa potřeme horčičí a na každý položíme plátek anglické slaniny. Doprostřed položíme vejce, špekáček a okurku. Takto připravené plátky svineme režnou nití a hlavně dobře uvážeme konce.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rozehřejeme tuk a něm orestujeme cibuli. Do této cibule vložíme připravené ptáčky a ze všech stran opékáme.

Zalijeme vodou a přidáme kostku z masoxu. Přikryté poklicí necháme minimálně 120 minut dusit.

Když je maso měkké, tak ptáčky vyndáme. Do omáčky přidáme vejce i okurky. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, sůl i pepř a těstíčko nalijeme do omáčky. Přidáme nálev z okurek a omáčku ještě asi 20 minut povaříme. Nakonec vrátíme do omážky prohřát ptáčky zbavené nití.

20 min.
Příprava
140 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
hovězí zadní maso
8 plátek
cibule
1 ks
tuk
4 lžíce
mletý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka
vejce
2 ks
sladkokyselá okurka
4 ks
špekáček
2 ks
anglická slanina
8 plátek
plnotučná horčiče
8 lžička
hladká mouka
2-3 lžíce
masox
1 ks
nálev z okurek
2-3 lžíce
vejce
1 ks
sladkokyselá okurka
4 ks
voda
1,3 l

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 5. 2019

Klasika která nikdy nezklame

Odpovědět
evabel
evabel 3. 5. 2019

Mám moc ráda

Odpovědět
Doneyel
Doneyel 1. 3. 2019

Dobrý recept

Odpovědět
TerezaZlin
TerezaZlin 13. 2. 2019

Ten už dlouho nebyl

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 891
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.