Špaldový pilaf se zeleninou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila IvanaVerner

Ingredience

  • 500 g Pšenice špalda
  • 1 ks Póre
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Červená paprika
  • 200 g Sýr gouda
  • 2 lžíce Olej slunečnicový
  • 1 lžička Sůl nejlépe himálajská
  • 1 lžička Rozmarýn
  • 1 lžička Tymián

Instrukce

  • Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.
    Špaldu propláchneme a namočíme do vody alespoň na hodinu - potom je rychleji uvařená. Uvaříme ve vodě až začně pukat.
    Cibuli, pórek, kapii, vše omyjeme a pokrájjíme, potom dáme do hrnce, nejlépe litinového olej, na něm orestujeme zeleninu, přidáme scezenou špaldu, osolíme a ochutíme bylinkami. trochu podlijeme vodou a produsíme, aby se chutě pěkně spojily.
    Podáváme jako hlavní jídlo, nebo přílohu k masu, můžeme posypat strouhaným sýrem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account