
Tento recept na salt beef neboli solené hovězí je podobný židovskému pastrami či roastbeefu, nicméně je jednoduchý v tom, že se maso po naložení pouze povaří. Maso si omyjeme a naložíme ho do igelitového sáčku do vodního láku.
Ve velkém hrnci zahřejeme cukr a sůl s kořením ve 2 litrech vody. Těsně před bodem varu vypneme, promícháme aby se cukr i sůl rozpustily a necháme zchladnout. Poté do láku vložíme maso tak aby bylo celé potopené, uzavřeme sáček a uskladníme v těžké nádobě na balkoně (pokud je venku max. do 10 stupňů) či v lednici. Každý den maso obrátíme a necháme ho takto týden nakládat.
Maso omyjeme od láku, který vylijeme. Poté vložíme maso do velkého hrnce (nejlépe litina), přidáme kořenovou zeleninu na větší kusy (jako na vývar) a vaříme tažením do změknutí cca 3-4 hodiny. Necháme i s vývarem zchladnout a poté servírujeme v housce potřené hořčicí a obložené kyselou okurkou.
Maso lze podávat i teplé a v lednici vám vydrží až týden.
Dobrou chuť
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
super
vyzkouším
Tomu bych neodolala