Solené hovězí v housce – oblíbené londýnské street food

Vytisknout recept
Tento recept na salt beef neboli solené hovězí je podobný židovskému pastrami či roastbeefu, nicméně je jednoduchý v tom, že se maso po naložení pouze povaří. Maso si omyjeme a naložíme ho do igelitového sáčku do vodního láku.

Lák na naložení

Ve velkém hrnci zahřejeme cukr a sůl s kořením ve 2 litrech vody. Těsně před bodem varu vypneme, promícháme aby se cukr i sůl rozpustily a necháme zchladnout. Poté do láku vložíme maso tak aby bylo celé potopené, uzavřeme sáček a uskladníme v těžké nádobě na balkoně (pokud je venku max. do 10 stupňů) či v lednici. Každý den maso obrátíme a necháme ho takto týden nakládat. 

Postup vaření masa

Maso omyjeme od láku, který vylijeme. Poté vložíme maso do velkého hrnce (nejlépe litina), přidáme kořenovou zeleninu na větší kusy (jako na vývar) a vaříme tažením do změknutí cca 3-4 hodiny. Necháme i s vývarem zchladnout a poté servírujeme v housce potřené hořčicí a obložené kyselou okurkou. 
Maso lze podávat i teplé a v lednici vám vydrží až týden. 
Dobrou chuť 🙂 
 
 
 
1,5kg - hovězí hrudí nebo např. roštěnec vcelku
1kg - hořenová zelenina mix (petržel, mrkev, celer, cibule, česnek)
0,3kg - nálev na naložení masa - hnědý cukr a mořská sůl + voda
1lžíce - pepř, sůl, koriandr celý, hořčičné semínko celé, jalovec, bobkový list
příprava - 1 týden nakládání
vaření - 3 hodiny
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account