Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 15. 1. 2019
Líbí se mi
1 týden nakládání min.
Příprava
3 hodiny min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
hovězí hrudí nebo např. roštěnec vcelku
1,5 kg
hořenová zelenina mix (petržel, mrkev, celer, cibule, česnek)
1 kg
nálev na naložení masa - hnědý cukr a mořská sůl + voda
0,3 kg
pepř, sůl, koriandr celý, hořčičné semínko celé, jalovec, bobkový list
1 lžíce

Solené hovězí v housce – oblíbené londýnské street food

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 15. 1. 2019
Líbí se mi
Solené hovězí v housce – oblíbené londýnské street food
1 týden nakládání min.
Příprava
3 hodiny min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
hovězí hrudí nebo např. roštěnec vcelku
1,5 kg
hořenová zelenina mix (petržel, mrkev, celer, cibule, česnek)
1 kg
nálev na naložení masa - hnědý cukr a mořská sůl + voda
0,3 kg
pepř, sůl, koriandr celý, hořčičné semínko celé, jalovec, bobkový list
1 lžíce

Solené hovězí v housce – oblíbené londýnské street food

Tento recept na salt beef neboli solené hovězí je podobný židovskému pastrami či roastbeefu, nicméně je jednoduchý v tom, že se maso po naložení pouze povaří. Maso si omyjeme a naložíme ho do igelitového sáčku do vodního láku.

Lák na naložení

Ve velkém hrnci zahřejeme cukr a sůl s kořením ve 2 litrech vody. Těsně před bodem varu vypneme, promícháme aby se cukr i sůl rozpustily a necháme zchladnout. Poté do láku vložíme maso tak aby bylo celé potopené, uzavřeme sáček a uskladníme v těžké nádobě na balkoně (pokud je venku max. do 10 stupňů) či v lednici. Každý den maso obrátíme a necháme ho takto týden nakládat. 

Postup vaření masa

Maso omyjeme od láku, který vylijeme. Poté vložíme maso do velkého hrnce (nejlépe litina), přidáme kořenovou zeleninu na větší kusy (jako na vývar) a vaříme tažením do změknutí cca 3-4 hodiny. Necháme i s vývarem zchladnout a poté servírujeme v housce potřené hořčicí a obložené kyselou okurkou. 

Maso lze podávat i teplé a v lednici vám vydrží až týden. 

Dobrou chuť  

 

 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Mildred
Mildred 29. 5. 2019

Tomu bych neodolala

Odpovědět
hašlerka1
hašlerka1 17. 1. 2019

Odpovědět
Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o. 16. 1. 2019

určitě stojí za vyzkoušení dámy jo a i drahé polovičky budou jásat!

Odpovědět
TerezaZlin
TerezaZlin 15. 1. 2019

zajímavé, to jsem ještě neslyšela

Odpovědět
jjana
jjana 13. 1. 2019

Zajímavý recept, těším se až nakoupím a vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 546
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.