Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

lucil
lucil
Vloženo 13. 7. 2014
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
10 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Eidam
200 g
Máslo
Strouhanka
Vajíčko
2 ks

Smažený sýr bez smažení. Zdravější alternativa!

lucil
lucil
Vloženo 13. 7. 2014
Líbí se mi
Smažený sýr bez smažení. Zdravější alternativa!
30 minut min.
Příprava
10 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Eidam
200 g
Máslo
Strouhanka
Vajíčko
2 ks

Smažený sýr bez smažení. Zdravější alternativa!

Milujete smažený sýr, ale vždy, když si ho dáte, máte špatné svědomí? Tolik oleje a ještě k tomu ta kalorická tatarka plus hranolky. A co teprve to dlouhé obalování, ze kterého je tolik nádobí. A samozřejmě to nejlepší na závěr, i když sýr pečlivě obalíte a klidně v několika vrstvách, stejně vám vyteče na pánev a máte po legraci.

I já se v těch několika předchozích větách poznávám. A tak, i když to tu moc často nedělám, jsem se rozhodla vám přinést úžasný recept na „smaženýsýr, který jsem o víkendu na vlastní kůži vyzkoušela a jsem z něj opravdu nadšená.

Jako příloha jsou ideální brambory nebo hranolky. Navrhuji ale brambory, jsou zdravější a nejsou mastné. Případně hranolky, ale ať vás ani nenapadne na plech nalít olej. Zkuste to bez něj. Hranolky budou chutnější a nebudou nasáklé tukem.

Pokud to přežijete bez kupované tatarky, zkuste kysanou smetanu, smíchanou s trochou česneku, soli a bylinek. Je to zdravé a pro mně i o moc lepší než tatarka.

Postup:

  1. Nejdůležitější je příprava. Takže si nastrouháme eidam, pokud chcete přidat i šunku, nakrájíme si ji na kostičky.Než toto všechno uděláme, zapneme troubu na 230 stupňů Celsia.
  2. Dál rozkvedláme vajíčka s kořením, které chceme přidat a máme rádi. Já dala trochu grilovacího a papriky.
  3. Vajíček dáme tolik, kolik sýrů chceme vytvořit. Z 200 g eidamu a dvou vajíček jsem vytvořila dva veliké sýry, to jen tak pro odhad.
  4. Dále vymažeme hrníčky nebo mističky máslem nebo co máme po ruce, já použila máslo, protože nic jiného nebylo.
  5. Poté vysypeme strouhankou a příprava je hotova. 
  6. Sice jsme teprve začali, ale blížíme se ke konci. Do mističky nasypeme sýr (cca 2 cm, podle velikosti nádoby), na něj případně šunku a zalijeme jedním vajíčkem, poté postup opakujeme, jen obráceně – takže zase nasypeme trochu šunky a na to sýr. Klidně to můžete i pozměnit anebo i nějak inovovat, já příště plánuji přidat žampiony, tak držte palce.
  7. Konečná fáze je, že nádobky vložíme do hlubšího pekáčku nebo plechu a nalijeme do něj vařící vodu. A šup do trouby.
  8. No, a je skoro hotovo. Dáme vařit brambory a za dvacet minut až půl hodinky vytáhneme z trouby.
  9. Jen sýr vyklepneme a můžete si dát do nosu. 
30 minut min.
Příprava
10 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Eidam
200 g
Máslo
Strouhanka
Vajíčko
2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

mnam

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
avatar

jdeme zkusit, pak napíšu jak chutnalo

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 12. 4. 2020

dobrota

Odpovědět
Anik2018
Anik2018 23. 10. 2018

Dobrý nápad

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 367
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.