Smažený květák v trojobalu se šťouchanými bramborami

Vytisknout recept
 
 
 

smažený květák v trojobalu:

 

Květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Necháme

okapat a vychladnout. Pak si připravíme 3 talíře - s moukou, strouhankou a

rozšlehanými osolenými vejci. Růžičky květáku osolíme a obalujeme postupně v

hladké mouce, vejcích a strouhance. V pánvi smažíme květák ve vyšší vrstvě oleje a

otáčíme, aby byl ze všech stran pěkně zlatý. Klademe na papírovou utěrku, aby se

odsál přebytečný olej.

 

 

 

šťouchané brambory:

 

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vaříme v osolené vodě asi 10

minut. Slijeme vodu a necháme trochu vychladnout. Přidáme teplé mléko, máslo a

rozšťoucháme.

 

 

servírování:

 

Na talíř servírujeme šťouchané brambory, osmažené růžičky květáku a malá rajčátka.

Můžeme si přidat tatarskou omáčku na dochucení.

 

 

 

Přeji dobrou chuť!!!

 
 
 
1ks - květák
150g - hladká mouka
150g - strouhanka
3ks - vejce
200ml - rostlinný olej
3lžička - sůl
500g - brambory
3lžíce - máslo
150ml - mléko
několikks - rajčata
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account