Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 3. 10. 2018
Líbí se mi
15-30 min.
Příprava
30 i více min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Slepice na paprice – klasika co nezklame

Baculatá
Baculatá
Vloženo 3. 10. 2018
Líbí se mi
Slepice na paprice – klasika co nezklame
15-30 min.
Příprava
30 i více min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Slepice na paprice – klasika co nezklame

1 slepice
1 mrkev
1 celer
1 petržel
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžička kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl a čerstvě mletý bílý pepř
1 cibule
50 g másla
1–2 lžíce sladké mleté papriky
250 ml smetany na vaření

Slepici očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, aby byla ponořená. Zeleninu oloupeme, pokrájíme a s kořením přidáme ke slepici. Zlehka osolíme a uvaříme doměkka. Jakmile se vývar začne vařit, ztlumíme žár na mírný stupeň a necháme vývar probublávat. Podle velikosti a stáří slepice to trvá zhruba 1–2 hodiny. Necháme vývar zchladnout, pak vyjmeme slepici, stáhneme z ní kůži, vykostíme ji a maso nakrájíme na plátky. Vývar scedíme a ponecháme.

Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a opékáme ji dozlatova a doměkka. Přidáme maso, posypeme paprikou, promícháme a asi 2 minuty opékáme. Podlijeme 250 ml vývaru, zlehka osolíme, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut dusit. Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a povaříme ještě 5 minut.

Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, nočky nebo těstovinami.

15-30 min.
Příprava
30 i více min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 2. 7. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

Vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 894
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.