Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Azeret2015
Azeret2015
Vloženo 4. 11. 2015
Líbí se mi
60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
celozrnné mouky
250 g
másla studeného a nakrájeného na kousky
150 g
studené vody
100 ml
sůl

Slaný koláč - Quiche, francouzská specialita trochu jinak

Azeret2015
Azeret2015
Vloženo 4. 11. 2015
Líbí se mi
Slaný koláč - Quiche, francouzská specialita trochu jinak
60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
celozrnné mouky
250 g
másla studeného a nakrájeného na kousky
150 g
studené vody
100 ml
sůl

Slaný koláč - Quiche, francouzská specialita trochu jinak

Ingredience na základní náplň:
• 3 vejce
• 250g feta sýr (můžeme použít créme fraiche - hustá kysaná smetana, nebo v kombinaci s mascarpone či zakysanou smetanou)
• sůl, pepř
• špetka muškátového oříšku
• provensálské bylinky (nebo aspoň tymián)
• cibule
• 150g tvrdý sýr (gouda, parmazán)

Druhy náplně koláče: (fantazii se meze nekladou a hlavně nejlepší je – co dům dá a lednice dovolí

Těsto připravíme velice jednoduše. Smícháme ingredience a vypracujeme těsto, které necháme uležet. Nejlépe i přes noc, ale stačí i několik minut. Příprava těsta je taková, že těsto rozválíme na velikost pečicí koláčové formy, pak vložíme dovnitř, Přitlačíme a dotvarujeme na celou formu, až do okrajů. Formu není třeba vymazávat, jen lehce potřeme máslem, nebo olivovým olejem. Spodek koláče propícháme na více místech vidličky, aby se těsto při pečení nezvedalo. V předehřáté troubě na 180°C předpečeme těsto cca 5-10 minut.

Mezitím si připravíme náplň do koláče. Nejjednodušší je vzít si velkou mísu a do ní vyklepnout vajíčka, přidat všechny ingredience, včetně sýra (smetany). Cibuli vždy musíme nechat zesklovatět na pánvi a k ní pak přidáváme další ingredience, podle druhu koláče, který chceme. Například slaninu, šunku, špenát, sušená rajčata, dýni, apod.

Tuto směs pak také přidáme do misky s ostatními ingrediencemi. Celou prošlehanou směs pak nalijeme na koláč a dopékáme 25-35 minut při 180°C, dokud nezačne vršek koláče hnědnout. Hotový koláč vyndáme z trouby a necháme asi 15 minut zchladnout a pak krájíme na trojhránky a podáváme třeba s rajčatovým salátem.
Koláč je samozřejmě velice chutný i studený.

A hlavně má tolik variant, kolik máte ingrediencí v lednici.

60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
celozrnné mouky
250 g
másla studeného a nakrájeného na kousky
150 g
studené vody
100 ml
sůl

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
RůžaV
RůžaV 15. 3. 2021

super

Odpovědět
januska28
januska28 28. 10. 2020

mnam

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

Pěkné

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

výborné

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
96 056
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.