Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

beata0063
beata0063
Vloženo 21. 6. 2018
Líbí se mi
15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Losos
400 g
Pláty ananásu
2 plátek
Cesnak
2 stroužek
Med
2 lžíce
Soľ, Mleté ČK, bazalka
Alobal
2 ks
Špargľa
200 g
Žĺtka
2 ks
Zeleninový vývar
100 ml
Maslo
Citron
1 ks

,, Sladký,, losos na špargli

beata0063
beata0063
Vloženo 21. 6. 2018
Líbí se mi
,, Sladký,, losos na špargli
15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Losos
400 g
Pláty ananásu
2 plátek
Cesnak
2 stroužek
Med
2 lžíce
Soľ, Mleté ČK, bazalka
Alobal
2 ks
Špargľa
200 g
Žĺtka
2 ks
Zeleninový vývar
100 ml
Maslo
Citron
1 ks

,, Sladký,, losos na špargli

Príprava netrvá dlho,takže si najskôr oredhrejeme rúru na 200°C. 

Umyjeme si filety lososa a osušíme. Nastriháme si dva kusy alobalu veľkosti takej,aby sme mohli doň zabalit lososa. Na obidva alobaly dame po jednom pláte ananásu hrúbky cca 2,3 CM ale mozte použiť aj kompót. Na plát položíme  lososa, osolíme,okorenime. V menšej miske si roztopíme lyzicu masla, rozpučíme strúčiky cesnaku, pridáme 2 lyžice medu a štipku bazalky. Touto zmesou polejeme obe filety lososa a zabalíme alobalom. 

Do predhriatej rury dám na pekac olobal s filetami a pečiem pri 200°C cca 15 min. 

Zatiaľ si odrežeme z koncov spargle 4 cm odspodu a dáme variť do vody.(ja som ju varila aj s 1aPL masla alebo mozte l n v osolenej) Varíme približne 7 min do zmaknutia. Po uvarení vlozte špargľu do ladovej vody alebo ju pod ňou trochu dlhšie oplachnite,aby si spargla zachovala peknu zelenú farbu.

Omáčku si pripravíme tam, že nad parou budeme miešať žĺtka s vývarom. Potom pridame trochu stavy z citróna, premiešame vsetko miešame cca5 min), odstavíme od pary a zahustime maslom. MnozMnož prispôsobte podla toho,aku  chcete hustotu.

Môžte podávať aj s opekanými zemiačikmi, ak máte takého jedáka ako aj ja

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Losos
400 g
Pláty ananásu
2 plátek
Cesnak
2 stroužek
Med
2 lžíce
Soľ, Mleté ČK, bazalka
Alobal
2 ks
Špargľa
200 g
Žĺtka
2 ks
Zeleninový vývar
100 ml
Maslo
Citron
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 18. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
TerezaZlin
TerezaZlin 13. 2. 2019

super

Odpovědět
beata0063
beata0063 15. 2. 2019

Ďakujem

Zuzi.773
Zuzi.773 10. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 477
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.