Škubánky s mákem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila DenisaMorbicrová

Ingredience

  • 1 kg Brambory
  • 300 g Hrubá mouka
  • 250 g Máslo
  • 300 g Cukr moučka
  • 100 g Mletý mák

Instrukce

  • Zavzpomínejte na dětství a připravte si k večeři škubánky! Rychle hotové a sladké, takže vám uklidní pocuchané nervy.
    Brambory dámě vařit do osolené vody, jak jsme zvyklé - oloupané a nakrájené, doměkka. Po uvaření vodu z poloviny scedíme,  zasypeme moukou, trošku pomačkáme a dáme opět na plotnu, na minimálním plameni vaříme ještě asi 20 minut.
    Poté brambory rozšťoucháme co nejvíce dohladka, osolíme a vařečkou těsto zpracujeme (aby se těstíčko přestalo lepit). Mezitím si rozpustíme máslo. Lžící namočenou do másla vykrajujeme z těsta škubánky. 
    Podáváme posypané cukrem a mákem a přelité rozpuštěným máslem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account