Selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou

Vytisknout recept
  1. Omyté nové brambory ve slupce promíchejte v míse s olivovým olejem, solí a pepřem a dejte péct dozlatova na 180 °C na zhruba 40 minut.
  2. Na dip smíchejte tvaroh s posekaným koprem a ochuťte solí a pepřem.
  3. Osolenou a opepřenou cuketu nakrájenou na plátky ogrilujte společně s rozpůlenými ředkvičkami a lahůdkovou cibulkou.  Ředkvičkové listy si můžete nechat, smíchat je s olivovým olejem, solí a pepřem a udělat si lehký salát. 
  4. Pečené brambory servírujte společně s grilovanou zeleninou a koprovým dipem.
 
TIP! Tento recept si žádá opravdu kvalitní tvaroh, jaký vybrat? Tipů máme spoustu. Vyzkoušejte třeba farmářský tvaroh od Jaroslava Auského, BIO ovčí tvaroh tučný od Jany Rosenbaumové nebo BIO tvaroh z Ekofarmy Javorník.
1kg - nové brambory
ks - 2 hrsti čerstvého kopru
250g - plnotučný tvaroh
1ks - cuketa
1ks - svazek ředkviček
1ks - svazek lahůdkové cibulky
ks - olivový olej
ks - sůl, pepř
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account