Segedínský guláš

Vytisknout recept
Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, vezmeme hlubší hrnec, na dno dáme trošku oleje a přihodíme cibuli. Za občasného míchání orestujeme.
Vepřové maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostky. Po chvíli dáme do hrnce na cibuli, zamícháme a chvíli opékáme.
Mezitím vyndáme ze sáčku kysané zelí, které ještě lehce pokrájíme. Když je maso obdělané, přidáme malý sáček červené sladké papriky, přisolíme, zamícháme a přidáme zelí. Opět promícháme.
Poté zalijeme vodou (já si dám vždy uvařit do konvice) tak, aby maso bylo potopené. Přilopíme pokličkou a dusíme pomalu na nižším stupni. Občas promícháme.
Když je maso měkké, rozkvedláme si v hlubší nádobce 2-3 lžíce špaldové mouky spolu se smetanou (šlehačkou), můžeme přilít trošku studené vody, abychom měli tekutou konzistenci. Pomalu vléváme do omáčky, mícháme, aby se neudělaly hrudky a následně ještě cca 10 minut provaříme. Ochutnáme, případně dosolíme. Ze zkušenosti víme, že tento typ guláše je dobrý hned, ale druhý den, když krapet odleží, je ještě chutnější.
Podáváme s houskovým, nebo podobným knedlíkem.
 
800g - vepřové maso (plec, kýta)
1ks - cibule velká
500g - kysané zelí sáček
1ks - sladká paprika (koření) - sáček
1ks - smetana či šlehačka (tekutá) 250 ml
2-3lžíce - hladká špaldová mouka na zahuštění
ks - sůl
ks - houskový knedlík
příprava - 15
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account