Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 30. 10. 2019
Líbí se mi
10 min.
Příprava
80 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
vepřová plec nebo kýta pokrájená na kostky
500 g
sádlo
2 lžíce
česnek
3 stroužek
hladká mouka
2 lžíce
balení kysaného bílého zelí
1 ks
sladká mletá paprika
4 lžíce
bobkové listy
4 ks
mletý kmín
1 lžička
hovězí vývar
1 l
smetana ke šlehání
150 ml
zakysaná smetana
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Segedínský guláš

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 30. 10. 2019
Líbí se mi
Segedínský guláš
10 min.
Příprava
80 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
vepřová plec nebo kýta pokrájená na kostky
500 g
sádlo
2 lžíce
česnek
3 stroužek
hladká mouka
2 lžíce
balení kysaného bílého zelí
1 ks
sladká mletá paprika
4 lžíce
bobkové listy
4 ks
mletý kmín
1 lžička
hovězí vývar
1 l
smetana ke šlehání
150 ml
zakysaná smetana
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Segedínský guláš

Napadlo vás někdy, že je segedínský guláš vlastně dost nevšední guláš, když se vaří z vepřového masa? Nehledě na to, že existuje vícero vysvětlení, kde se tento recept na neobvyklé spojení guláše se zakysanou smetanou a kysaným zelím vzal. Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejlevnějších a nejdostupnějších potravin. Je velmi bohaté na betakaroten, vitamin C, B, E, K a na minerální látky a stopové prvky. Obsahuje bakterie mléčného kvašení a řadu fytochemikálií, které napomáhají správnému trávení.

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou.
  2. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte moukou a osolte. Ještě pár minut restujte a přidejte papriku.
  3. Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a duste cca půl hodiny.
  4. Přidejte vymačkané zelí a přilijte zbylý vývar. Duste cca hodinu.
  5. Vmíchejte smetanu pro zjemnění a nechte provařit. Následně osolte a opepřete.
  6. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo oblíbeným pečivem.

TIP! Jaké zvolit zelí? Talašovo kysané zelí od Jiřího Talaše je vyrobeno podle staré rodinné receptury bez chemických přísad a z vlastních výpěstků zelí. Letos navíc uspělo v soutěži Regionální potravina ve Zlínském kraji v kategorii ovoce a zelenina.

 

 

10 min.
Příprava
80 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
vepřová plec nebo kýta pokrájená na kostky
500 g
sádlo
2 lžíce
česnek
3 stroužek
hladká mouka
2 lžíce
balení kysaného bílého zelí
1 ks
sladká mletá paprika
4 lžíce
bobkové listy
4 ks
mletý kmín
1 lžička
hovězí vývar
1 l
smetana ke šlehání
150 ml
zakysaná smetana
1 lžíce
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 5. 1. 2020

ten doma milujeme

Odpovědět
Atevy
Atevy 24. 12. 2019

Dobrota

Odpovědět
Baculatá
Baculatá 5. 12. 2019

Mňam... myslím že o víkendu vím co uvařím

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vypadá chutně

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 21. 11. 2019

ten si dám na dnes na oběd snad se povede mnam!

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 793
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.