Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 23. 7. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
cuketa
1 ks
lilek
1 ks
dýně Hokkaido
1 ks
cherry rajčátka
250 g
červená cibule
1 ks
červená paprika
1 ks
žlutá paprika
1 ks
dýňová semínka
1 hrst
česnek
6 stroužek
čerstvý špenát
2 hrst
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej
1 lžička
sůl, pepř
1 špetka
tymián
1 špetka
kachní prsa
2 ks

Salát z pečené zeleniny s kachními prsy

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 23. 7. 2019
Líbí se mi
Salát z pečené zeleniny s kachními prsy
15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
cuketa
1 ks
lilek
1 ks
dýně Hokkaido
1 ks
cherry rajčátka
250 g
červená cibule
1 ks
červená paprika
1 ks
žlutá paprika
1 ks
dýňová semínka
1 hrst
česnek
6 stroužek
čerstvý špenát
2 hrst
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej
1 lžička
sůl, pepř
1 špetka
tymián
1 špetka
kachní prsa
2 ks

Salát z pečené zeleniny s kachními prsy

  1. Cuketu nakrájejte na kolečka, lilek na menší kousky. Dýni vydlabejte
    a nakrájejte ji na podobně velké kusy jako lilek.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na měsíčky, vydlabejte papriky a nakrájejte je na větší kousky. Rajčata překrojte na poloviny.
  3. Paličku česneku překrojte podélně na dvě poloviny.
  4. Všechnu zeleninu promíchejte s olejem, osolte, opepřete a vysypte na plech.
  5. Pečte na 200 °C, dokud není zelenina dobře upečená.
  6. Dýňová semínka osmahněte na trošce olivového oleje se špetkou soli.
  7. Upečenou zeleninu nechte vychladnout, česnek vymačkejte ze slupek
    a dochuťte vše citronem. Přimíchejte špenát a čerstvé lístky tymiánu.
  8. Kůži kachních prsou na několika místech nařízněte a prsa položte kůží dolů na pánev.
  9. Pomalu opékejte dokřupava a poté otočte. Opékejte už jen krátce, aby maso zůstalo uprostřed růžové.
  10. Hotová prsa nechte několik minut odstát a poté je nakrájejte na plátky proti vláknu.
  11. Salát podávejte s osolenými a opepřenými kachními prsy a vše posypte dýňovými semínky.

 

TIP! Pokud byste měli problém sehnat čerstvou dýni Hokkaido, můžete sáhnout po mražené variantě od Agro Jesenice u Prahy a. s.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
cuketa
1 ks
lilek
1 ks
dýně Hokkaido
1 ks
cherry rajčátka
250 g
červená cibule
1 ks
červená paprika
1 ks
žlutá paprika
1 ks
dýňová semínka
1 hrst
česnek
6 stroužek
čerstvý špenát
2 hrst
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej
1 lžička
sůl, pepř
1 špetka
tymián
1 špetka
kachní prsa
2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 8. 1. 2020

nádhera

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 9. 2019

Ten musí být vynikající

Odpovědět
beata0063
beata0063 3. 9. 2019

krásne pestrý tanier

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 3. 9. 2019

tak to je lahůdka...jedu k Vám

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
2 922
testovaných produktů
87 357
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.