Salát z pečené zeleniny s kachními prsy

Vytisknout recept
  1. Cuketu nakrájejte na kolečka, lilek na menší kousky. Dýni vydlabejte
    a nakrájejte ji na podobně velké kusy jako lilek.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na měsíčky, vydlabejte papriky a nakrájejte je na větší kousky. Rajčata překrojte na poloviny.
  3. Paličku česneku překrojte podélně na dvě poloviny.
  4. Všechnu zeleninu promíchejte s olejem, osolte, opepřete a vysypte na plech.
  5. Pečte na 200 °C, dokud není zelenina dobře upečená.
  6. Dýňová semínka osmahněte na trošce olivového oleje se špetkou soli.
  7. Upečenou zeleninu nechte vychladnout, česnek vymačkejte ze slupek
    a dochuťte vše citronem. Přimíchejte špenát a čerstvé lístky tymiánu.
  8. Kůži kachních prsou na několika místech nařízněte a prsa položte kůží dolů na pánev.
  9. Pomalu opékejte dokřupava a poté otočte. Opékejte už jen krátce, aby maso zůstalo uprostřed růžové.
  10. Hotová prsa nechte několik minut odstát a poté je nakrájejte na plátky proti vláknu.
  11. Salát podávejte s osolenými a opepřenými kachními prsy a vše posypte dýňovými semínky.
 
TIP! Pokud byste měli problém sehnat čerstvou dýni Hokkaido, můžete sáhnout po mražené variantě od Agro Jesenice u Prahy a. s.
1ks - cuketa
1ks - lilek
1ks - dýně Hokkaido
250g - cherry rajčátka
1ks - červená cibule
1ks - červená paprika
1ks - žlutá paprika
1hrst - dýňová semínka
6stroužek - česnek
2hrst - čerstvý špenát
ks - šťáva z 1/2 citronu
1lžička - olivový olej
1špetka - sůl, pepř
1špetka - tymián
2ks - kachní prsa
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account