avatar
Klára Hrbáčová
vloženo 8. 3. 2018
Líbí se mi
30 min.
příprava
30 min.
vaření
3-4 porce
Ingredience
rýže arborio
200 g
šalotky
2 ks
česneku
2 stroužek
olivového oleje
zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 l
sýru cottage
150 g
šafránu
pár snítek (5-8) ks
soli
vyloupaných krevet
300 g
citronu
půl ks

Šafránkové rizoto s krevetami

avatar
Klára Hrbáčová
vloženo 8. 3. 2018
Líbí se mi
image
30 min.
příprava
30 min.
vaření
3-4 porce
Ingredience
rýže arborio
200 g
šalotky
2 ks
česneku
2 stroužek
olivového oleje
zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 l
sýru cottage
150 g
šafránu
pár snítek (5-8) ks
soli
vyloupaných krevet
300 g
citronu
půl ks

Šafránkové rizoto s krevetami

Najemno nakrájenou šalotku nechte společně s česnekem změknout - na kapce olivového oleje v hluboké pánvi. Přidejte nepropranou rýži ( nebude před úpravou nasáklá vodou ) a zlehka jí osmahněte. Postupně přidejte vývar, položte snítku šafránu, doladte špetkou soli a nechte vařit.

Prozatím si nechte na druhé pánvi rozpustit sýr cottage a s poslední dávkou vývaru jej zapracujte do rýže, promíchejte a nechte opět provařit.

Na pánvi ozehřejte kapku olivového oleje se štávou z citronu.

Nasolené krevety lehce z každé srany osmahněte. (2-3 minuty)

TIP: Šafrán dodá rýži krásnou zlatou barvu, zatímco sýr cottage jí dodá krémovou konzistenci. Krevetky zase doplní chut a příjemně nasytí. 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Zuzi.773 18. 8. 2018

super recept

odpovědět
avatar
Marsy 11. 3. 2018

luxusní, mňam

odpovědět
avatar
Tvořilka97 9. 3. 2018

to vypadá famozně

odpovědět
avatar
Clairest 9. 3. 2018

To vypadá skvěle

odpovědět
avatar
hudlenka 9. 3. 2018

krevety nejím, ale vypadá to krásně

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
67 087
registrovaných inspirativních žen
2 876
testovaných produktů
108 234
vložených hodnocení