
0,5 dl rostlinného oleje, 250 g indického sýru Paneer, 1 červenou cibuli, 250 ml rajčatového pyré, 0,5 kg baby špenátu, 125 ml nízkotučné smetany, 125 ml polotučného mléka, 1 zelenou chilli papričku, 2 stroužky česneku, 1 lžíci nastrouhaného zázvoru, 1 lžíci směsi koření (kari, kurkuma, garam masala), 1 lžičku římského kmínu, sůl, pepř
Do rozehřátého oleje přidejte na kostky nakrájený paneer a opečte ho ze všech stran dozlatova. Pokud neseženete paneer (ve specializovaných prodejnách), lze ho nahradit sýrem halloumi vhodným ke grilování nebo například tofu. Opečené kostky sýru vyjměte z pánve a nechte na papírové utěrce okapat.
V pánvi po vyjmutí sýru nechte lehce osmahnout římský kmín, poté přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne. Následně přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, najemno nakrájenou chilli papričku a směs koření. Chilli paprička by měla být jen lehce pálivá, pokud ale neholdujete pálivějším pokrmům, nemusíte ji použít. Vmíchejte rajčatové pyré, snižte teplotu a chvilku povařte. Přidávejte po hrstech nahrubo nasekaný špenát, nechte ovadnout a následně vmíchejte smetanu, mléko a paneer.
Na mírném plameni povařte asi 5 minut, dokud nedosáhnete lahodně krémové konzistence. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Ideální jídlo do tohoto počasí
Vyzkouším
Zaujímavý recept
mňamka