Rýžový nákyp

Vytisknout recept

Propláchneme rýži a dáme ji uvařit do mléka se špetkou soli a trošičkou Stévie (cukru).

Často mícháme, aby se nám rýže nepřipálila a vaříme ji do měkka.

Přidáme kousek másla.

Poté přendáme do mísy a zase mícháme, aby vychladla.

Přidáme 3 žloutky a z bílků si uděláme pomocí špetky soli tuhý sníh.

Ten vmícháme do rýže.

Pečící formu vymažeme kouskem másla a navrstvíme polovinu rýže,

na to poskládáme ovoce a nahoru druhou polovinu rýže.

Já jsem ještě pokladla kousíčky másla nahoru.

Dáme upéci do předehřáté trouby asi na 160°na 45 minut.

Povrch musí zezlátnout.

A oběd je na stole, dobrota.

Hudlenka


ks - rýže (podle počtu lidí)
ks - mléko (min. litr)
ks - špetka soli, lžička Stévie
3ks - vejce
ks - švestky (meruňky)
ks - máslo (na vymazání pečící nádoby a do rýže)
příprava - 120
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account