Rybí závin aneb česká variace na fish cake

Vytisknout recept
1 Troubu předehřejte na 180°C. Na náplň uvařte brambory v osolené vodě doměkka. Mezitím ve větším rendlíku na rozehřáté polovině másla opečte cibuli doměkka, trvá to asi 5 minut. Přidejte česnek, a až mírně zezlátne, odstavte.
2 Brambory slijte, vsypte je do rendlíku s cibulovou směsí, přilijte k nim smetanu a rozšťouchejte je nahrubo. Do hmoty pak zlehka zapracujte estragon, zbylé máslo a kousky pstruha.
3 Náplň rozložte na plát listového těsta a klasicky zabalte. Hotový závin pak přesuňte na plech vyložený papírem na pečení. Ostrým nožem udělejte do těsta až k náplni příčné hlubší husté zářezy, potřete povrch vejcem a pečte 20 minut dozlatova. 
1ks - listové těsto
1ks - vejce
4ks - brambory
1špetka - sul a pepř
'2lžíce - máslo
2ks - cibule
2stroužek - česnek
100-150ml - smetana na vaření
150g - uzený pstruh
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Dominka ŠIMONOVÁ

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account