Rybí koláč od moře s fenyklem z křehkého těsta

Vytisknout recept
Tento recept vám posílám přímo ze slunečného Portugalska, mé milované země, kde oceán bouří pro srdce každého surfaře a ukrývá ty nejlepší ryby a plody moře. Koupila jsem kus čerstvé, masité, mořské ryby bez kostí a hrst krevet, ale u nás si vystačíte třeba s lososem a treskou. Hlavně, aby ryba byla čerstvá.
Na másle si rybu pokrájenou na kousky (asi 2x2 cm) a krevety krátce osmahneme. Necháme chladnout na pánvi a přidáme jemně posekané snítky z fenyklu. 

Fenykl se krásně hodí k jakékoli rybě
Zakysanou smetanu (nebo lze použít i cream fresh) smícháme s vejci, strouhaným sýrem a bylinkami se solí a pepřem. Těsto rozvineme do pečící formy a vlijeme směs smetany. Poté poklademe kousky ryb včetně omastku. Na závěr si pokrájíme fenykl na jemná kolečka a koláč jimi dozdobíme. Zasypeme trochou zbylého sýra a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 min. Poznáte to podle barvy těsta - když je zlaté, máte hotovo. Koláč je výborný jak teplý, tak zastudena. 
Dobrou chuť 🙂 
200g - ryba a plody moře dle možností (jen čerstvé!)
1ks - křehké těsto (kupované, nebo lépe domácí)
1ks - fenykl
1lžíce - máslo
1lžíce - rozmarýn
1lžička - sůl a pepř barevný
1hrst - strouhaný sýr
2ks - zakysaná smetana (2 běžné kelímky)
2ks - vejce
1hrst - petržel
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account